Прем’єр Вірменії Пашинян кинув виклик Путіну та згадав про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем’єр Вірменії Пашинян кинув виклик Путіну та згадав про Україну

Нікол Пашинян
Джерело:  The Telegraph

Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що його країна не була союзником російського диктатора Володимира Путіна у його війні проти України й ніколи не буде.

Вірменія продовжує відходити з-під впливу Росії

Послухайте, коли війна в Україні тільки почалася, я давав інтерв'ю CNN і сказав, що в цій ситуації ми не є союзником Росії. І це реальність.

Нікол Пашинян

Нікол Пашинян

Прем’єр-міністр Вірменії

Попри це, він стверджує, що це не означає вибір між Росією і Заходом, оскільки РФ поки залишається партнером для офіційного Єревана.

Наша співпраця з США, Францією чи іншими партнерами в галузі безпеки не спрямована проти іншого нашого партнера в секторі безпеки, — заявив Нікол Пашинян.

Він також додав, що партнери Вірменії "можуть мати занепокоєння з приводу відносин з росіянами або того, як відносини з ними можуть вплинути на їхній порядок денний у сфері безпеки".

За словами вірменського прем’єра, це питання його команда намагається вирішити, максимально прозоро обговорюючи його з партнерами та союзниками.

Вірменія допомагає Україні у війні з Росією

7 вересня офіційно стало відомо, що дружина прем'єр-міністра Вірменії Анна Акопян привезла до України першу з початку війни допомогу від Єревана.

 Анна Акопян
Фото: Дружина прем'єр-міністра Вірменії Анна Акопян приїхала в Україну з допомогою

У МОН розповіли, що перша леді Вірменії передала гуманітарну допомогу для онлайн-навчання — понад 1000 смартфонів, планшетів та ноутбуків для школярів.

Варто зазначити, що рішення Єревана щодо допомоги українцям розлютило Кремль. У вересні 2023 року на цьому тлі спалахнув гучний скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?