Прем'єрка Естонії Кая Каллас висловила бажання стати генсеком НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єрка Естонії Кая Каллас висловила бажання стати генсеком НАТО

Кая Каллас
Джерело:  Politico

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що зацікавлена ​​в посаді генерального секретаря НАТО. Єнс Столтенберг піде у відставку наступного року.

Каллас відкрита до посади генсека НАТО

Під час оборонного саміту POLITICO у Вашингтоні, Каллас запитали, чи хоче вона, щоб її розглядали на посаду генсека НАТО, коли Єнс Столтенберг піде у відставку. Вона відповіла «так».

POLITICO пише, що відповідь Каллас і її візит до Вашингтона відбулися в той момент, коли серед лідерів балтійських і східноєвропейських країн, таких як Естонія, зростає занепокоєння, що підтримка США військових зусиль України дедалі більше коливається.

Водночас роль НАТО як ключової сили в підтримці України зростає, оскільки Альянс хоче показати силу та єдність перед обличчям нових загроз, таких як Китай, штучний інтелект та інші виклики.

Що сказала Каллас про війну в Україні

Під час свого виступу Каллас була налаштована позитивно щодо того, що Україна зрештою зможе відбити вторгнення Росії.

Я повністю розумію і вважаю, що можна перемогти. І Україна може виграти цю війну, — сказала Каллас.

Водночас у Європі та США зростає занепокоєння, що Україна та Росія наближаються до глухого кута на полі бою. Каллас відкинула цю думку, заявивши, що змальовувати умови на полі бою в такому світлі служить інтересам Росії.

Це їм на користь. Давайте не потрапимо в цю пастку, — сказала Каллас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?