Президент Бразилії відмовився від критики США та ЄС щодо війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Бразилії відмовився від критики США та ЄС щодо війни в Україні

Президент Бразилії відмовився від критики США та ЄС щодо війни в Україні
Джерело:  online.ua

Під час візиту до Португалії протягом найближчих двох днів президент Бразилії Лула да Сілва буде уникати критики на адресу США та Євросоюзу за надання військової допомоги України. 

Джерело:  Reuters

Що відомо про критику президента Бразилії на адресу США та ЄС

Нещодавно Лула розлютив багатьох на Заході, коли закликав Сполучені Штати Америки та європейських союзників припинити постачання зброї Україні. За його словами, це "вони затягують" війну РФ проти України, - зазначається у матеріалі видання.

Автори матеріалу підкреслюють, що офіційні особи в Бразилії визнали той зайвий шум та резонанс, який викликала заява Сілви.

Представники уряду та МЗС країни вважають, що подібні заяви президента підривають нейтральний статус Бразилії та авторитет у ролі посередника щодо врегулювання конфлікту.

Лула змінить своє повідомлення під час візитів до Португалії та Іспанії і уникатиме критики західних союзників. Бразилія не хоче створювати враження, що ми підтримуємо те, що зробила Росія, - зазначив бразильский чиновник журналістам видання на правах анонімності.

Що відомо про візит президента Бразилії до Європи

Бразильський лідер прибуває до Португалії, де проведе зустріч із президентом країни Марсело Ребелу та прем'єр-міністром Антоніу Коштою. Потім він вирушить до Мадриду, щоб зустрітися з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.

Експерти вважають, що європейські лідери скористаються своїм впливом, щоб переконати Лулу поглянути на війну в іншому світлі та відмовитись від критики допомоги НАТО для оборони України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?