Президент Чехії заявив про гальмування поставок зброї до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Чехії заявив про гальмування поставок зброї до України

Петр Павел
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Петр Павел заявив про гальмування необхідних Україні поставок озброєнь для досягнення успіху у розв'язаній Росією злочинній війні. 

Що відомо про гальмування поставок західних озброєнь Україні

Петр Павел у коментарі журналістам ČTK підкреслив, що гальмування поставок озброєнь Україні і скорочення їхніх обсягів є не найкращим рішенням напередодні зими.

Це не найкраща відправна точка для того, щоб пережити важку зиму і досягти успіху проти супротивника, який використав весь свій час, засвоїв свої уроки, примножив своє військове виробництво, активізував плани військового виробництва й сьогодні здатен поставити в Україну стільки ж або більше техніки і боєприпасів, ніж ми здатні поставити із Заходу, - зазначає президент Чехії.

За його словами, контрнаступ українських військових проходить не так, як очікувалось, зокрема, через те, що поставки західних озброєнь Україні не були оперативними, масштабними, а час, який було витрачено на підготовку, дав злочинній армії РФ зміцнити оборону в очікуванні контрнаступу українських військових.

Петр Павел також визнав, що поставки озброєнь Україні продовжують гальмуватись і не надаються у необхідних обсягах.

Він зазначив, що цілком логічно, що українські військові відчувають сильну втому і все більше розчаровуються у західній підтримці.

Президент Чехії вказав, що війна Росії проти України несе із собою "великий ризик", а саме втому від війни, яку відчувають не тільки сторони, що воюють, але й усі країни, які підтримують одну з них.

Це призведе до того, що зростатиме тиск на те, щоб закінчити конфлікт якоюсь угодою. Угода, якщо вона буде досягнута, звичайно, буде базуватися на реальній ситуації на полі бою, - підкреслив Павел.

Що відомо про скорочення обсягів військової допомоги Україні від США

За інформацією журналістів ABC News, після нападу палестинських терористів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня та початку військової операції ЦАХАЛа на території сектора Гази США скоротили поставки вкрай необхідних українським військовим боєприпасів стандарту НАТО більше, ніж на 30%.

155-мм артилерійські снаряди є, мабуть, найважливішими боєприпасами для України в її боротьбі з російськими військами, і деякі американські запаси, які призначалися для українських військ, були перенаправлені до Ізраїлю, - йдеться у матеріалі видання.

Протягом останніх тижнів американські посадовці неодноразово заявляли, що постачання зброї Ізраїлю не матиме жодного впливу на війну в Україні.

Вони говорили нам, що це не вплине на зобов'язання, але це вплинуло, - заявив один з українських високопосадовців.

За словами співрозмовника журналістів, поставки цих життєво необхідних артилерійських снарядів складають "близько 60 - 70% від загального обсягу поставок в Україну.

Високопоставлений представник американського оборонного відомства, однак, заявив ABC News, що скорочення боєприпасів не має "абсолютно ніякого відношення до того, що відбувається в Газі".

За його словами, пакети президентських повноважень щодо скорочення озброєнь "починають готуватися за кілька тижнів до того, тому немає ніякого зв'язку між тим, що відбувається в Газі, і тим, що відбувається в Україні".

У той же час під час свого візиту в Україну очільник Пентагону Ллойд Остін оголосив про новий пакет безпекової допомоги Україні на суму $100 мільйонів, який включає в себе невизначену кількість 155-мм артилерійських снарядів, що відповідають стандартам НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?