Президент Фінляндії закликав Європу "прокинутись" та інвестувати у зброю
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Фінляндії закликав Європу "прокинутись" та інвестувати у зброю

Президент Фінляндії
Саулі Нііністьо

Під час новорічної промови президент Фінляндії Саулі Нііністьо закликав Європу інвестувати у виробництво зброї, щоб переконати у своїй силі та стійкості.

У Фінляндії закликали до інвестицій у зброю

Нііністьо зазначив, що основна проблема щодо занепокоєння у продовженні надання допомоги Україні полягає не у втомі, а в забезпеченні спроможності надавати довгострокову допомогу.

Європа повинна прокинутися. Нам не потрібні інвестиції у військове виробництво виключно для надання необхідної допомоги. Вони потрібні як засіб переконати, що Європа сильна. Сильна не для того, щоб вести війни, а для забезпечення миру.

Він також додав, що найближчим часом очікується “більше європейського НАТО в Європі“.

Здійснення чітких і швидких кроків для взяття на себе цієї відповідальності також є найкращою відповіддю на всі спекуляції щодо того, як вибори в США вплинуть на співпрацю у сфері безпеки.

Прем’єр Фінляндії у новорічному зверненні згадав про Україну

Водночас у своєму новорічному привітанні прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив про продовження підтримки України.

Підтримка України фінами та Фінляндією залишається сильною. Наші національні рішення, такі як збільшення потужностей виробництва важких боєприпасів, дозволяють довгостроково підтримувати Україну. Водночас ми також зміцнюємо власну обороноздатність.

Він додав, що Фінляндія активно працює в ЄС над тим, щоб Європа "залишалася єдиною разом з Україною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?