Президент Казахстану Токаєв кинув новий виклик Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Казахстану Токаєв кинув новий виклик Путіну

Акорда
Токаєв

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв неочікувано для всіх закликав змінити державний герб, оскільки він, за його словами, містить «ознаки радянської епохи».

Токаєв продовжує боротися з радянським минулим Казахстану

Щодо державного герба вважаю за доцільне взяти до уваги резонні доводи професіоналів і небайдужих громадян, зокрема молоді, про те, що герб Казахстану надто складний для сприйняття, в ньому присутня еклектика і ознаки радянської епохи.

Касим-Жомарт Токаєв

Касим-Жомарт Токаєв

Президент Казахстану

За словами лідера Казахстану, у разі загальної згоди можна було б створити спеціальну комісію, яка предметно розгляне всі аспекти, а також організує громадські дискусії.

Після цього Токаєв запропонував оголосити відкритий конкурс на найкращий ескіз нового Державного герба Казахстану.

Варто зазначити, що його пропозиція пролунала під час третього національного Курултаю в місті Атирау.

Фото: скриншот

Варто також нагадати, що зміну герба Казахстану обговорювали ще під час президентства Нурсултана Назарбаєва.

Ще 6 років тому в Сенаті парламенту запропонували писати слово «Қазақстан» на гербі латинськими літерами. Цю зміну ухвалили у вересні 2018 року.

Казахстан продовжує відділятися від Росії

Декілька місяців тому французький лідер Еммануель Макрон під час візиту до Казахстану висловив вдячність президенту країни Касиму-Жомарту Токаєву за відмову стати на бік Москви в російській війні проти України.

Окрім того, як уже згадувалося раніше, Казахстан відмовився визнати анексію Росією українських територій і пообіцяв дотримуватися західних санкцій проти Москви.

Попри це, влада Казахстану продовжує називати РФ та західні країни своїми стратегічними партнерами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?