Президент Земан зізнався у виробництві в Чехії отрути "Новачок"
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Земан зізнався у виробництві в Чехії отрути "Новачок"

Президент Земан зізнався у виробництві в Чехії отрути "Новачок"
Джерело:  online.ua

В четвер, 3 травня, президент Чехії заявив про виготовлення у його країні невеликої кількості нервово-паралітичного газу А-320, який належить до категорії отруйних речовин "Новачок".

Про це чеський лідер розповів в ефірі телеканалу Barrandov, передає ONLINE.UA.

"Ми знаємо, де, знаємо, коли, отже було б лицемірством робити вигляд, ніби нічого подібного не відбувалося", - повідомив він. Посилаючись на доповідь чеської Служби безпеки і інформації, Земан розповів, що експеримент проводився в листопаді минулого року у військовому інституті в Брно. Після тестів речовина була знищена.

За даними Служби безпеки і інформації, тестована речовина не була "Новачком". Але Земан зіслався на висновки військової розвідки, яка, за словами президента, має більшу інформацією по цій темі.

За оцінкою чеського лідера, екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку отруїли речовиною A-234.
Раніше представник МЗС Росії Марія Захарова називала одним з ймовірних джерел походження "Новачка" Великобританію, Словаччину, Чехію і Швецію. Тоді міністр оборони Чехії Карла Шлехтова заявила, що подібні заяви абсурдні.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше розробник "Новачка" розповів, чому речовина не вбила Скрипалів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?