При виконанні бойового завдання на Донеччині загинув пілот-винищувач Андрій Ткаченко
Категорія
Україна
Дата публікації

При виконанні бойового завдання на Донеччині загинув пілот-винищувач Андрій Ткаченко

Ткаченко
Джерело:  Суспільне

У небі над Донеччиною 8 березня провів свій останній бій досвідчений пілот-винищувач, майор Андрій Ткаченко з Івано-Франківська.

На фронті загинув український льотчик Андрій Ткаченко

Майор Повітряних сил ЗСУ Ткаченко втратив життя при виконанні бойового завдання.

Про це написав на своїй Facebook-сторінці представник Пласту Юрій Юзич.

З юнацтва належав до гуртка "Орлани" в 61 куреня. Пройшов чудовий пластовий вишкіл, здобувши ступінь пластуна-розвідувача, що передбачало багато таборів, змагів та вишколів. Серед іншого — національний пластовий летунський табір "Чота Крилатих.

У 2008 році Андрій Ткаченко вступив у Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Закінчив навчання у 2012 році.

Перші самостійні польоти на літаку Л-39 здійснив у жовтні 2009 року. Був досвідченим у стрибках із парашутом. Військову службу проходив у Івано-Франківську, Харкові, відтак знову повернувся в Івано-Франківськ. Виконував бойові завдання під час АТО й ООС.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну пілот-винищувач Андрій Ткаченко виконував бойові завдання на сході й півдні країни.

Андрій Ткаченко
facebook.com

На Facebook-сторінці Самбірського пласту повідомили, що Андрій Ткаченко народився у Самборі 10 грудня 1990 року. Там провів дитинство та юність.

Андрій Ткаченко загинув 8 березня 2024 року. Його поховають в Івано-Франківську, де льотчик проживав із сім’єю.

У нього залишилися батьки, старший брат, дружина та шестирічний син.

Загинув льотчик Владислав Риков

Про загибель пілота повідомив його побратим, льотчик-штурмовик Ростислав Лазаренко.

На рахунку Владислава Рикова було 385 бойових вильотів.

Це був найкращий льотчик і командир, якого я знав. Він прикривав мою спину з початку повномасштабної війни як на землі, та і в повітрі, підготував велику кількість як бойових ведених, так і ведучих, — написав Лазаренко.

Для мене це надзвичайно тяжка втрата, так як за цих майже два роки війни, Влад завжди був поруч і всі проблеми ми вирішували разом. Влада мало хто знав, але його історію я розповім згодом, бо про таких людей потрібно знати і памʼятати — він віддав життя за наші життя, за нашу свободу і за нашу Україну!

Владислав Риков був льотчиком Су-25. У нього залишилась дружина та маленька донька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?