Причетний до атаки 7 жовтня. Армія оборони Ізраїлю ліквідувала одного з ватажків ХАМАС
Категорія
Світ
Дата публікації

Причетний до атаки 7 жовтня. Армія оборони Ізраїлю ліквідувала одного з ватажків ХАМАС

Авіаудар по Газі
Джерело:  The Times of Israel

Ібрагім Біарі був одним із командирів ХАМАС, відповідальних за те, що 7 жовтня члени елітного підрозділу "Нухби" направили членів терористичного угруповання на вторгнення в Ізраїль.

ЦАХАЛ знищив ще одного лідера ХАМАС

Ізраїль завдав авіаудару по Газі та знищив командира батальйону ХАМАС "Центральна Джабалія" Ібрагіма Біарі. Він причетний до атаки 7 жовтня.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що внаслідок удару загинули Біарі та кілька інших терористів, а також обвалилися підземні тунелі ХАМАС, внаслідок чого було зруйновано кілька прилеглих будівель.

За даними ЦАХАЛ, Біарі був одним із командирів ХАМАС, відповідальних за те, що 7 жовтня члени елітного підрозділу "Нухби" направили членів терористичного угруповання на вторгнення в Ізраїль.

Ібрагім Біарі
timesofisrael.com

У ЦАХАЛ заявляють, що авіаудар у Джабалії був частиною "широкомасштабного удару" по бойовиках ХАМАС та інфраструктурі, що належить батальйону "Центральна Джабалія".

За даними ЦАХАЛ, батальйон "Центральна Джабалія" взяв під свій контроль кілька цивільних будівель у цьому районі.

Удар завдав шкоди командуванню і контролю ХАМАС в цьому районі, а також його здатності спрямовувати воєнні дії проти солдатів ЦАХАЛ, які діють на всій території Гази, – йдеться у заяві армії.

Підземна інфраструктура терористів, вбудована під будівлями, також звалилася після удару. У ЦАХАЛ заявляють, що вони також повторюють свій заклик до жителів цього району перебратися на південь заради своєї безпеки.

Наземна операція Ізраїлю в Газі

7 жовтня бойовики організації ХАМАС влаштували масштабне вторгнення в Ізраїль. Під час нападу вони вбивали, а також викрадали військових та цивільних мешканців. Після цього Ізраїль оголосив початок операції "Залізні мечі" і почав регулярно обстрілювати цілі в Газі.

27 жовтня ізраїльська армія почала посилено атакувати Газу. Також в Армії оборони Ізраїлю заявили про розширення наземної операції.

31 жовтня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про початок проведення третьої фази воєнної операції проти угруповання ХАМАС. Вона передбачає розширення наземного проникнення у Газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?