Прикордонники на РСЗВ Vampire атакували позиції армії РФ — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Прикордонники на РСЗВ Vampire атакували позиції армії РФ — відео

ДПСУ
зсу

Українські прикордонники показали роботу чеської реактивної системи залпового вогню RM-70 "Vampire" на фронті. Зокрема, на Донецькому та Харківському напрямках.

Головні тези:

  • Українські прикордонники використовують РСЗВ RM-70 Vampire на фронті проти армії РФ на Донецькому та Харківському напрямках.
  • RM-70 Vampire була розроблена в Чехословаччині для заміни RM-51 та використовувалася з 1972 року.
  • Система RM-70 відрізняється від радянського аналога БМ-21 Град, оскільки легше перезаряджається за допомогою гідравлічної системи.
  • RM-70 Vampire може одночасно розмістити 40 снарядів у напрямні труби завдяки спеціальній технології.
  • Ця реактивна система здатна наносити удари по ворожим позиціям, що демонструють українські прикордонники на фронті у боротьбі проти окупантів.

РСЗВ Vampire "насипає" по позиціях РФ на фронті

РСЗВ RM-70 "Vampire" бʼє окупантів на передовій, — йдеться у повідомленні.

Так, механік-водій з позивним "Крим" з теплом відгукується про свою реактивну систему залпового вогню RM-70 "Vampire".

Прикордонник навіть дав їй ласкаве ім'я "Наташка". Зовсім не "ласкава" ця машина до ворога — смертельні снаряди РСЗВ не раз нищили загарбників на Донеччині та Харківщині, — додають прикордонники.

Що відомо про RM-70 "Vampire"

Система RM-70 була розроблена в Чехословаччині для заміни RM-51, виготовлялася у 1971-1989 роках. На озброєнні з 1972 року. У 2010 році знята з озброєння чеської армії.

Водночас Словаччина продовжує випускати оновлену версію з американською РСЗВ. Вона має перевагу над радянським аналогом БМ-21 "Град" у тому, що її легше перезаряджати.

У RM-70 "Vampire" встановлено гідравлічну систему, яка розгортає напрямні труби на 180°, а потім встановлюється з нульовим кутом підйому. Завдяки цьому усі 40 снарядів, розташовані на стелажі, одночасно подаються у напрямні труби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?