Прикордонники підтвердили відновлення руху вантажівок на ПП "Медика – Шегині"
Категорія
Україна
Дата публікації

Прикордонники підтвердили відновлення руху вантажівок на ПП "Медика – Шегині"

ДПСУ
Кордон

6 січня о 21:00 польські фермери розблокували рух вантажівок перед пунктом пропуску "Медика – Шегині". Держприкордонслужба України підтвердила відновлення руху.

ПП "Медика – Шегині" розблоковано

ДПСУ отримала інформація від Прикордонної варти Республіки Польща. О 21:00 завершилася акція протесту перед пунктом пропуску «Медика – Шегині».

Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі.

На даний час на вʼїзд в Україну перед ППр «Медика – Шегині» очікують 650 вантажівок.

Речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді" сказав, що на даний час на вʼїзд в Україну перед пунктом пропуску "Медика-Шегині" очікують 650 вантажівок.

Прикордонники спільно з працівниками контрольних служб працюють, щоб забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок.

Блокада руху вантажівок на кордоні з Україною

Нагадаємо, що 6 листопада 2023 року польські перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною у пунктах пропуску «Ягодин - Дорогуськ», «Краківець - Корчова», «Рава-Руська - Гребенне».

23 листопада 2023 року фермери з "Ошуканого села" почали блокувати перехід у Медиці.

24 грудня вони заявили про намір призупинити свою акцію на початку січня. Міністр сільського господарства Чеслав Сєкерський зустрівся з фермерами і пообіцяв виконати вимоги.

4 січня вони знову відновили блокаду, оскільки вимагали письмових обіцянок від польского уряду. Фермери пропускали лише одну машину з черги на годину. 6 січня уряд Польщі підписав з ними письмову угоду.

22 грудня українські та польські чиновники погодили план дій для того, щоб розблокувати пункти пропуску на кордоні між країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?