Страйк польських перевізників. 2 тис вантажівок стоїть у чергах на кордоні
Категорія
Світ
Дата публікації

Страйк польських перевізників. 2 тис вантажівок стоїть у чергах на кордоні

Страйк

Протестувальники кажуть, що пропускатимуть по три автівки за годину, як в бік України, як і ті, які заїжджають на територію Польщі. Але за попередню добу  кількість транспортних засобів на польско-українському кордоні не зменшилася.

Черги вантажівок на польському кордоні з Україною залишаються великими

Польські протестувальники з 4 січня блокують пункт пропуску "Медика" на кордоні з Україною. Загалом в чергах на виїзд до України стоять близько 2 тисячі вантажівок.

Про це повідомляє речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Вчора після 9 години ранку поновилися блокування на пункті пропуску "Медика" на території Польщі. З українського боку це пункт пропуску "Шегині". Блокувальники знаходяться на певній віддаленості, близько 500 метрів від лінії кордону, перебувають на автошляху, блокуючи можливість руху вантажних транспортних засобів, – заявив речник.

За його словами, три інші напрямку на кордоні України та Польщі також заблоковані польськими протестувальниками. У черзі стоять близько 1400 вантажівок, біля пункту пропуску "Шегині" черга складає 600 вантажівок. Рух легкових авто та автобусів не блокується.

Вони (протестувальники, - ред.) зазначали, що пропускатимуть по три автівки за годину, як в бік України, як і ті, які заїжджають на територію Польщі. Але за попередню добу ми не бачили суттєвого зниження кількість транспортних засобів, – додав Демченко, коментуючи ситуацію на КПП "Медика".

Блокада кордону польськими страйкарями

З 6 листопада 2023 року на українсько-польському кордоні ускладнено рух вантажного транспорту. Причиною черг на кордоні стали страйки польських перевізників. Вони вимагають повернення до системи дозволів для нашої країни.

З 4 грудня на українсько-польському кордоні 4 грудня запрацював пункт пропуску для порожніх вантажівок на виїзд з України.

Також 24 грудня польські протестувальники перестали блокувати КПП "Медика-Шегині" на період свят. Проте 4 січня блокаду пропускного пункту відновили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?