Уряд Польщі підписав угоду з фермерами для розблокування ПП "Медика-Шегині"
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд Польщі підписав угоду з фермерами для розблокування ПП "Медика-Шегині"

Польща
Джерело:  Polsat News

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський та представники руху "Ошукане село" підписали угоду щодо припинення блокади пункту пропуску на кордоні з Україною. Фермери мають розблокувати пункт пропуску о 20:00.

Уряд Польщі домовився з фермерами про призупинення протесту

Міністр пообіцяв задовольнити всі вимоги аграріїв. Вони включали запуск субсидій на кукурудзу в розмірі 1 млн злотих, збільшення кредитування на ліквідні позики на 2,5 млрд злотих і збереження рівня сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

З моменту підписання угоди протест на пункті пропуску в Медиці буде призупинений на період, необхідний для проведення юридичних змін, нотифікації і період, необхідний для реалізації додаткових змін,- йдеться в угоді між сторонами.

Під час брифінгу міністр сказав, що ця угода – не початок і не кінець діалогу, який розпочали і продовжуватимуть з аграріями.

Ми хочемо вирішувати проблеми в діалозі з фермерами, з повноцінним партнерським обговоренням. Ми усвідомлюємо складність ситуації в сільському господарстві.

Блокада ПП у Медиці

23 листопада 2023 року фермери з "Ошуканого села" почали блокувати перехід у Медиці.

24 грудня вони заявили про намір призупинити свою акцію на початку січня. Міністр сільського господарства Чеслав Сєкерський зустрівся з фермерами і пообіцяв виконати вимоги.

4 січня вони знову відновили блокаду, оскільки вимагали письмових обіцянок від польского уряду. Фермери пропускали лише одну машину з черги на годину.

Нагадаємо, що 6 листопада 2023 року польські перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною у пунктах пропуску «Ягодин - Дорогуськ», «Краківець - Корчова», «Рава-Руська - Гребенне».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?