Примусово вивезений до РФ підліток з Маріуполя звернувся до Зеленського — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Примусово вивезений до РФ підліток з Маріуполя звернувся до Зеленського — відео

Богдан Єрмохін
Джерело:  online.ua

Примусово вивезений з Маріуполя до Росії 17-річний підліток Богдан Єрмохін отримав повістку та звернувся до президента Володимира Зеленського із проханням повернути його додому. 

Що відомо про звернення підлітка з Маріуполя до Зеленського

Звернення 17-річного українського хлопця було оприлюднене його адвокатом атериною Бобровською.

Я, Єрмохін Богдан, знаходжусь на території Росії та прошу вас, Володимир Олександрович допомогти мені повернутись додому, - йдеться у зверненні хлопця.

Адвокат хлопця також особисто звернулась до президента Зеленського і попросила його тримати питання повернення хлопця на особистому контролі.

Що відомо про вручення повістки в РФ 17-річному підлітку з Маріуполя

За інформацією видання Радіо Свобода із посиланням на адвоката хлопця, батьки Богдана померли, коли йому було 8 років. Його опікункою весь час була рідна сестра. 

Спочатку російські військові вивезли Богдана до окупованого Донецька. А вже у травні 2022 року він опинився в дитячому санаторії у Московській області Росії. 

У липні 2022 року його віддали під опіку ветеранки чеченської війни, росіянки Ірини Рудницької. Після цього хлопець звернувся за допомогою до адвоката.

3 липня 2022 року Богдан зробив кілька безуспішних спроб повернутися в Україну. Він досі перебуває під опікою в Росії, попри те, що має законного опікуна в Україні. Йому видали російський паспорт і змушують отримати паспорт громадянина Росії для виїзду за кордон, - зазначає Катерина Бобровська.

19 листопада Богдану має виповнитися 18 років. Він вже отримав повістку про явку до військкомату Московської області 19 грудня 2023 року. 

Ми з сестрою Богдана надали всі необхідні документи, які підтверджують, що Богдан та його сестра є кровними родичами, а також документи, які підтверджують, що вона є його законним опікуном. Документи мають нотаріальні посвідчення та Апостиль (офіційне свідоцтво, видане урядом, додане до документів, щоб вони були визнані при предʼявленні в іншій країні). Його український внутрішній паспорт та український закордонний паспорт також є в наявності, - розповідає адвокат.

Однак у розмові з адвокаткою Богдан повідомив про те, що Марія Львова-Бєлова не має наміру повертати його до України. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?