Проєкт "Хочу найти". Як працюватиме програма для пошуку російських військових в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Проєкт "Хочу найти". Як працюватиме програма для пошуку російських військових в Україні

Полон
Джерело:  online.ua

ГУР запустило проєкт “Хочу найти” для звʼязку з родинами російських військових. Ця програма співпрацюватиме з установою “Наш выход”, яку створили росіянки в Україні.

Проєкт “Хочу найти” працюватиме через чат-бот

Як розповіла Ірина Криніна, вона є співорганізаторкою руху “Наш выход”, який створили росіянки в Україні для пошуку і поверненню додому російських військових. Вона додала, що ця установа має намір тісно співпрацювати з проєктом “Хочу найти”.

Наша установа буде співпрацювати з проектом “Хочу найти”, якщо через чат-бот людина отримує підтвердження про те, що військовий у полоні. Чат-бот буде перенаправляти на наш проект “Наш выход” і ми вже проводитимемо консультацію і допомагатимемо росіянам доносити до влади цю проблему, – пояснила Ірина.

Фото – online.ua

За словами спікера проєктів “Хочу жить” та “Хочу найти” Віталія Матвієнко, зараз чат-бот проекту “Хочу найти” не забанений в Росії.

Росіяни можуть використати VPN, якщо будуть якісь складнощі. З моменту запуску ми очікуємо, що щотижня будуть величезні заяви від росіян. І є навіть вже позитивні кейси, але озвучимо їх пізніше, — сказав Матвієнко.

Фото – online.ua

До слова, раніше керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко розповів в інтервʼю online.ua про початок роботи проєкту “Хочу найти”. Він наголосив, що “Хочу найти” — це проєкт для родин росіян, які будуть готові розшукувати своїх рідних, налагоджувати зв'язки і це так само важливо.

Що відомо про новий проєкт ГУР "Хочу найти"

Головне управління розвідки Міністерства оборони України запустило проєкт “Хочу найти”, в рамках якого родичі російських військових зможуть розшукувати їх, зокрема, серед військовополонених.

На відміну від України Росія не комунікує з членами родин окупантів, не інформує про їх долю. Це стосується всіх загиблих, зниклих, полонених. Неодноразові випадки були коли Україна передавала тіла РФ, але родичі інформації не отримували, — заявив представник пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов.

За його словами, в рамках проєкту всі жителі РФ зможуть дізнатись усю інформацію про своїх родичів яких мобілізували, від полонених до мертвих.

Пошук буде проходити через спеціально створений чат-бот.

Ми очікуємо що росіяни які будуть отримувати інформацію, будуть звертатись до своєї влади аби повернути чи тіло, чи передати інформацію про полоненого. В загальному вимагати від влади дій, — додав Матвієнко.

Мобілізовані росіяни будуть на війні до кінця

Голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов заявив, що прохання дружин мобілізованих – це все «ципсошно-цереушні напрацювання» і немає жодної необхідності нікого розпускати, як повідомляє “Рух “Свобода Росії” у Telegram.

Уряд закриває рота тим, чиї чоловіки гинуть на путінській війні. Кремль сподівався, що швидко згасить протести дружин, як це робив з іншими протестами та мітингами. Але влада не врахувала, що б'є на хворе місце. Адже тепер головна тема серед дружин – це не як вони витратить криваві гроші, зароблені на смерті українців, а як врятувати своїх чоловіків із лап смерті Путіна.

Розганяти публічно мітинги Кремль побоявся, тому почав кенселити та таврувати дружин, змушуючи росіян думати, що жінки своїми виступами можуть призвести до того, що росіян, які підтримують рух дружин, також можуть забрати на війну. Потрібно пам'ятати, що влада боїться тих, хто їм загрожує. І вкидання про те, що це ІПСО тільки спонукає думати, що рух дружин дуже муляє очі владі.

Наступний крок – це виходити на мітинги проти війни, –вважають у “Русі “Свобода Росії”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?