Проведення літньої Олімпіади стане неможливим уже за кілька років. З чим це пов'язано
Категорія
Спорт
Дата публікації

Проведення літньої Олімпіади стане неможливим уже за кілька років. З чим це пов'язано

Олімпіада
Джерело:  Sky News

Науковці та фізіологи попереджають про небезпеку підвищення температури, яке може призвести до втрати свідомості або навіть смерті спортсменів на літніх Олімпійських іграх.

Головні тези:

  • Науковці рекомендують змінити розклад змагань для уникнення екстремальних температур під час спортивних заходів.
  • Температура у Парижі у липні та серпні може стати смертельно небезпечною для спортсменів.
  • Організатори Олімпійських ігор повинні вжити заходи для боротьби зі зміною клімату та захисту учасників від підвищення температури.

Глобальне потепління унеможливлює проведення літньої Олімпіади

Науковці та фізіологи попереджають про небезпеку підвищення температури, яке може призвести до втрати свідомості або навіть смерті спортсменів.

У звіті під назвою "Вогняні кільця: теплові ризики на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року" міститься заклик до олімпійських організаторів та інших спортивних структур вжити заходів для боротьби зі зміною клімату.

Одна з рекомендацій — змінити розклад змагань таким чином, щоб вони проходили у прохолодніші місяці або у більш прохолодний час доби.

Для цьогорічних Олімпійських ігор у Парижі французьке метеобюро Météo France вже спрогнозувало спекотніші, ніж зазвичай, умови.

З імовірністю 70% у липні та серпні буде спекотніше, ніж зазвичай.

Без скоординованих зусиль зі скорочення викидів вуглекислого газу немає жодних сумнівів, що температура Землі перебуває на траєкторії, яка зробить майже неможливим, якщо не зовсім неможливим, проведення літніх Олімпійських ігор, — зауважила старша наукова співробітниця Climate Central Кейтлін Трюдо.

Дослідники клімату проаналізували різницю температур з 1924 року, коли Париж востаннє приймав Олімпіаду, до нинішнього року.

Вони виявили, що в період з липня по серпень у середньому на 3,1 градуса спекотніше. Науковці відзначили високий ризик сильної спеки і нагадали, що хвиля спеки 2003 року у Франції забрала життя понад 14 000 людей.

Представник Міжнародного олімпійського комітет повідомив, що організація запланувала заходи, щоб уникнути спеки, і розробила набір інструментів для захисту учасників від екстремальних температур.

Українка вперше пронесла олімпійський вогонь під час естафети у Франції

21-річна Марія є донькою українського "Кіборга", директора львівського обласного комунального "Будинку воїна" Олега Височанського, який і сьогодні воює з російським агресором.

Спортсменка стала факелоносицею і лідеркою команди спортсменів з країн ЄС, які пройшли з вогнем вулицями Марселя у День Європи.

Участь українки в Олімпійських іграх та право очолити старт естафети Олімпійського вогню європейські ЗМІ назвали символічними. Так організатори підтримали європейські прагнення України в нелегкий для країни час.

Я добре знаю, яку ціну ми платимо за те, щоб український прапор майорів на міжнародній арені, — сказала спортсменка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?