Путін готовий вести війну проти України роками — розвідка США
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін готовий вести війну проти України роками — розвідка США

Путін готовий вести війну проти України роками — розвідка США
Джерело:  online.ua

В розвідці США повідомляють, що кремлівський диктатор Володимир Путін готується до довготривалої війни проти України.

Джерело: CNN

Прогноз американської розвідки щодо війни в Україні

Під час щорічного звіту в Конгресі директорка Національної розвідки США Авріл Хейнс заявила, що війна в Україні стала виснажливою.

За її словами, зараз у війні жодна зі сторін не має остаточної переваги. І тепер Путін, цілком ймовірно, хоче продовжувати її роками.

Ми прогнозуємо, що цього року російські військові не відновляться настільки, щоб здобути значні територіальні здобутки, але Путін, скоріш за все, розраховує, що час працює на його користь і що продовження війни, в тому числі з можливими паузами в бойових діях, може бути його найкращим шляхом до остаточного забезпечення стратегічних інтересів Росії в Україні, навіть якщо на це підуть роки, — повідомила Хейнс.

Також директор розвідки зазначила, що Росія, найімовірніше, не зможе підтримувати навіть той скромний рівень наступальних операцій в Україні, який є зараз, без додаткової обов'язкової мобілізації та сторонніх джерел постачання боєприпасів.

Водночас Хейнс попередила, що потенційному весняному наступу України може завадити скорочення людських резервів та техніки через необхідність захищатись від нинішніх російських атак.

У розвідці Литви припустили, що РФ може ще два роки воювати проти України

Росія може ще два роки продовжувати війну в Україні з "теперішньою інтенсивністю", припускають у литовській розвідці.

Очільник військової розвідки Елегіюс Паулавічюс переконаний, що те, скільки триватиме війна, дуже залежить від підтримки армії РФ з боку Ірану та Північної Кореї.

Зараз наявного ресурсу Росії вистачить, щоб продовжувати війну в Україні ще два роки навіть з теперішньою інтенсивністю, - заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?