Путін і ХАМАС переслідують одну ціль — Байден
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін і ХАМАС переслідують одну ціль — Байден

Джо Байден
Джерело:  The Washington Post

Президент США Джо Байден зазначив, що кремлівський диктатор і військовий злочинець Володимир Путін і палестинське терористичне угруповання ХАМАС переслідують спільну ціль та ведуть війну проти демократичних країн. 

Що спільного у Путіна і ХАМАС

Байден підкреслив, що російська злочинна армія за наказом кремлівського диктатора намагається знищити демократію в Україні.

У той же час терористи ХАМАС нападом на Ізраїль 7 жовтня також атакували демократичну країну.

Американський лідер підкреслив, що необхідно діяти і проти кремлівського режиму Путіна і проти терористів ХАМАС заради безпечного майбутнього для усього світу.

Байден наголосив, що наразі світ переживає переломний момент, коли рішення ухвалюються одночасно у відповідь на кризу у Європі та на Близькому Сході.

Ці події, на переконання американського президента, визначатимуть напрямок майбутнього для наступних поколінь.

Чи зможуть ізраїльтяни та палестинці колись жити пліч-о-пліч у світі, з двома державами для двох народів? Чи притягнемо ми Володимира Путіна до відповідальності за його агресію, щоб народ України міг жити вільно, а Європа залишалася якорем глобального миру та безпеки? - зазначив Байден.

За його словами, головним питанням наразі є те, чи будуть США невпинно слідувати позитивному баченню майбутнього, чи ти дозволять тим, хто поділяє інші цінності, занурити світ у більшу небезпеку і роздробленість.

Американський лідер вважає, що палестинський народ заслуговує на власну державу і майбутнє, вільне від ХАМАС.

І Путін, і ХАМАС борються за те, щоб стерти з карти сусідню демократію. І Путін, і ХАМАС сподіваються зруйнувати ширшу регіональну стабільність та інтеграцію і скористатися безладом. Америка не може і не дозволить цьому статися. В інтересах нашої національної безпеки і на благо всього світу, - підкреслив Байден.

Чи продовжать США боротьбу за збереження безпеки у світі

За його словами, наразі увесь світ чекає від США вирішення ключових викликів сучасності.

Америка візьме на себе цей обов'язок, оскільки в іншому випадку ризик конфлікту може поширитися, а витрати на його вирішення будуть тільки зростати.

Ми не дозволимо цьому статися. З досвіду двох світових воєн минулого століття ми знаємо, що коли агресія в Європі залишається без відповіді, криза не згасає сама по собі, - зазначив Байден.

Він зазначив, що це безпосередньо залучає США, тому зобов'язання Штатів перед Україною сьогодні – це інвестиції і в американську безпеку.

Байден підкреслив, що Штати не допускають участі американських військ у російсько-українській війні, але надають зброю та економічну допомогу, щоб зупинити прагнення Путіна до завоювань, перш ніж конфлікт пошириться далі.

Він додав, що Штати роблять це не поодинці, а разом з понад 50 країнами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?