Путін може втратити Крим навіть без наступу ЗСУ. Як це буде відбуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін може втратити Крим навіть без наступу ЗСУ. Як це буде відбуватися

Путін
Джерело:  The Telegraph

Відомий британський журналіст Том Шарп переконаний, що нелегітимний президент РФ Володимир Путін наразі вкрай близький до втрати окупованого українського Криму. 

Головні тези:

  • Крим наразі “живиться” двома артеріями - Керченським мостом і новою залізничною лінією, які знаходяться у зоні досяжності американських ракет ATACMS.
  • Позиція РФ в питанні Криму погіршується через можливу загрозу висадки десанту ЗСУ.
  • Подібний розвиток подій цілком реальний та може призвести до різкої зміни ситуації на півострові.
  • Україні може деокупувати Крим не ризикуючи життям своїх воїнів.

Звільнення Криму можливе без активних бойових дій

Як вважає Том Шарп, цілком можливо, Збройним силам Українам не потрібно ризикувати життя своїх воїнів, щоб деокупувати півострів.

Журналіст озвучив припущення, що потрібно лише заблокувати артерії для ворожих постачань, посилити тиск і чекати, поки не вичерпаються ракети, боєприпаси та основні запаси російської армії.

Після цього експерт пропонує Україні спостерігати за тим, як зростають рахунки, оскільки диктатор буде змушений спалювати ресурси, щоб утримати півострів, не домігшись нічого, крім пропагандистського програшу.

Додайте до цього фактор незручності, і Крим стане не просто значно скороченою оперативною базою, а переговорним пунктом, що має стратегічне значення для всього конфлікту, — підкреслив Том Шарп.

Оглядач звертає увагу на те, що станом на сьогодні Крим живлять дві артерії — Керченський міст і нова залізнична лінія, побудована через сухопутний міст зі сходу.

Що важливо розуміти, вказані об'єкти знаходяться у зоні досяжності американських ракет ATACMS.

Росіяни уже готуються до висадки десанту ЗСУ у Криму

Про це журналістам розповів очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Як стверджує політик, окупанти злякалися того, що наразі з’явилася серйозна загроза висадки десанту Збройних сил України.

До такого висновку вони дійшли після того, як проаналізували удари ЗСУ по об’єктах ППО армії РФ, а також по об'єктах логістики.

І виходячи з того, що значна більшість кораблів Чорноморського флоту Росії перебазовані в порти на території самої Росії, противник вирішив, що для нього тепер є більша загроза щодо можливого десанту з боку Збройних сил України, — пояснив глава Меджлісу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?