Путін прилетів до Абу-Дабі в ОАЕ — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін прилетів до Абу-Дабі в ОАЕ — відома причина

Путін та Мохаммед Аль Нахайян
Джерело:  online.ua

6 грудня російський диктатор Володимир Путін прибув в Об'єднані Арабські Емірати. Також він відвідає Саудівську Аравію.

Путін прилетів до столиці ОАЕ

В ОАЕ у Путіна заплановані переговори з лідером країни Мохаммедом Аль Нахайяном — спочатку у складі делегацій, а також віч-на-віч.

Ввечері Путін вирушить до Саудівської Аравії, де зустрінеться зі спадкоємним принцем Мохаммедом Аль Саудом.

Зазначимо, що з березня 2023 року Путін перебуває у розшуку Міжнародного кримінального суду за звинуваченнями у викраденні українських дітей із окупованих територій.

Однак ОАЕ та Саудівська Аравія не визнають юрисдикцію МКС.

Це четверта міжнародна подорож Путіна за останні два місяці. У жовтні він відвідав Киргизстан та Китай, у листопаді – у Казахстан.

Навіщо Путін поїхав в ОАЕ та Саудівську Аравію

Аналітики ISW вважають, що Путін намагається зміцнити позицій Росії у країнах Перської затоки.

5 грудня прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що під час зустрічі з президентом ОАЕ Мухаммедом бін Заїдом Аль-Нахаяном і спадковим принцем Саудівської Аравії Мухаммедом бін Салманом Путін «обміняється думками» про двосторонні відносини, міжнародний та регіональний порядок денний.

Пєсков також заявив, що переговори відбуватимуться в рамках ОПЕК+. 30 листопада члени ОПЕК+ погодилися зменшити видобуток нафти на початку 2024 року, щоб стабілізувати ціни на нафту.

Аналітики ISW припускають, що Кремль має намір використати співробітництво у сфері видобутку нафти та нібито «дипломатичну» участь РФ у війні Ізраїлю з ХАМАС та в інших конфліктах, щоб зміцнити взаємодію з державами Перської затоки.

Зокрема, Кремль, ймовірно, зацікавлений ​​в урівноважуванні потенційного занепокоєння Саудівської Аравії та ОАЕ щодо збільшення залежності РФ від Ірану у сфері безпеки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?