Путін публічно заговорив про свого наступника-президента Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін публічно заговорив про свого наступника-президента Росії

Путін публічно заговорив про свого наступника-президента Росії
Джерело:  online.ua

Лідер російського режиму Володимир Путін під час “прямої лінії” у середу, 30 червня, прокоментував особу свого наступника на президентській посаді та відповідно власну політичну “пенсію”.

Джерело: пряма лінія

За словами президент РФ, у державі обов’язково нібито “знайдуться” люди, які будуть гідними за якостями і здібностями найвищої посади. Він навіть готовий надати такій людині власні рекомендації стосовно керування режимом.

“Що стосується тієї людини, яка могла б очолити країну, то, з одного боку, кажуть, що святе місце порожнім не буває, і незамінних людей немає. З іншого боку, звичайно, моя відповідальність полягає в тому, щоб дати рекомендації тим людям, які будуть претендувати на посаду президента”, - стверджує Путін.

Одіозний політик зауважив, що свого часу він зможе назвати ім’я свого заступника на президентській посаді.

“Звичайно, підійде час, і я, сподіваюся, зможу сказати про те, що така-то людина, на мою думку, гідна того, щоб очолити Росію, - додав диктатор.

Путін про вихід з політики

Російський президент вже не вперше за червень порушує тему наступників та відмови від власних повноважень. Нещодавно він торкнувся цього питання у розмові з іноземними журналістами напередодні переговорів з Джо Байденом у швейцарській Женеві.

“Зараз ситуація інша (порівняно з 2000 роком). Зараз багато проблем, але ситуація абсолютно інша. Прийде колись обов'язково на моє місце інша людина. І чому все це повинно впасти? Ми боролися з міжнародним тероризмом - слава богу, задушили його на корені. Це повинно знову відродитися, чи що? Думаю, що ні. Інша справа, що на політичній сцені можуть з'являтися різні люди, з різними поглядами. Ну і добре”, - стверджує Путін.

Повноваження Путіна в Росії

Володимир Путін виграв позачергові президентські вибори навесні 2000 року. За кілька років потому він став переможцем аналогічних перегонів у 2004.

Після 2008 відбулася так звана рокіровка, коли президентом був його поплічники Михайло Медвєдєв, оскільки балотуватися тоді на третій термін було неможливо через конституційні особливості. Утім, основний закон змінили заради Путіна і він знову “виграв” вибори 2012 року.

Пізніше конституцію РФ знову змінили заради збільшення президентського терміну до 6 років, а також надання можливості політику балотуватися на два нові терміни, навіть якщо він до цієї реформи вже був президентом. Теоретично це розтягує путінське правління аж до 2036 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?