Путін вчергове погрожував Заходу ядерною зброєю на параді у Москві — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін вчергове погрожував Заходу ядерною зброєю на параді у Москві — відео

Путін
Джерело:  online.ua

9 травня на військовий парад у Москві викотили пускові установки міжконтинентальних балістичних ракет РС-24 "Ярс".

Путін традиційно погрожує Заходу “ядеркою”

У своєму виступі на Красній площі 9 травня нелегітимний президент РФ Володимир Путін укотре пригрозив Заходу ядерною зброєю.

Ми не дозволимо нікому погрожувати нам. Наші стратегічні сили завжди перебувають у бойовій готовності.

Військовий парад у Москві завершували три пускові установки міжконтинентальних балістичних ракет РС-24 "Ярс", які, за версією Росії, можуть вразити будь-яку ціль по всьому світу.

Водночас у спілкуванні зі своїми командирами Путін дещо применшив значення тактичних ядерних навчань, які були анонсовані раніше після низки заяв лідерів західних країн про посилення підтримки України: "Тут немає нічого незвичайного, це планова робота".

Однак, при цьому Путін акцентував, що весь економічний і соціальний розвиток Росії зараз залежить від успіху вторгнення: "Це ключова ланка на цей час".

Окремо FT вказала на те, що московський військовий парад підкреслив втрати російської армії на війні в Україні.

Єдиним танком на параді став Т-34, радянська бронемашина часів Другої світової війни, яка традиційно відкриває його. Згідно з лютневим звітом Міжнародного інституту стратегічних досліджень, Росія втратила під час війни більше ніж 3 тис танків, стільки ж, скільки й до вторгнення.

Яким був парад 9 травня у Росії

Варто звернути увагу на те, що на парад у Москві, що відбувся на Красній площі, повинні були бути запрошені держави, які склали основу антигітлерівської коаліції, однак приїхали представники країн, які не брали в ній участь.

На “шабаш” до Путіна прибули:

  • самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко,

  • президент Киргизстану Садир Жапаров,

  • глава Узбекистану — Шавкат Мірзієєв,

  • очільник Казахстану — Касим-Жомарт Токаєв,

  • президент Таджикистану — Емомалі Рахмон,

  • лідер Туркменії — Сердар Бердимухамедов,

  • прем'єр Вірменії Нікол Пашинян.

"Дуже смішний вигляд має участь представників Лаосу. Мабуть, як одної з головних країн, яка перемогла" у Другій світовій війні. Ще якісь держави, які не були помічені в антигітлерівській коаліції, — висміяв парад Путіна російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко.

Попри те, що російський диктатор хотів продемонструвати військовий потенціал своєї країни, власної техніки армії РФ на "побєдобєсії" було вкрай мало.

На Красній площі під час параду знаходилися 9000 військовослужбовців, серед яких понад тисяча солдатів РФ, які вбивали мирних українців під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?