Рада готується ввести норму про обов'язкове носіння військового квитка українцями
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада готується ввести норму про обов'язкове носіння військового квитка українцями

Федір Веніславський
Джерело:  online.ua

За словами нардепа, члена комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, парламент планує ухвалити норму про обов'язкове носіння військового квитка військовозабов'язаними. 

Що відомо про нову норму стосовно військовозабов’язаних

Щоб уникнути питань пов'язаних з тим, чи є громадянин військовозобов'язаним, не військовозобов'язаним, може отримати повістку, чи не може отримати повістку, ми передбачаємо, що військовозобов'язані під час воєнного стану повинні мати з собою і документ, що підтверджує особу, і документ, що засвідчує перебування на військовому обліку, - пояснив Веніславський.

Чи дозволять нардепам відпустки та канікули в умовах воєнного стану

Веніславський зазначив, що до завершення дії режиму воєного стану в Україні через триваючу злочинну агресію армії РФ не передбачається канікул чи відпусток для народних депутатів.

З перших днів війни – 24 лютого 2022 року –Верховна Рада ухвалила рішення працювати в режимі одного пленарного засідання. Тобто, жодних канікул, жодних відпусток у народних депутатів немає. Є норми Конституції, які вимагають закривати й відкривати чергову сесію — першого вівторка вересня і першого вівторка лютого, ми це робимо. А відпусток, перерв, канікул у роботі Верховної Ради не передбачається до завершення дії правового режиму воєнного стану, - пояснив Веніславський.

Що відомо про наміри щодо внесення змін у порядок проведення мобілізації в Україні

у Раді хочуть ухвалити законопроект, який змінив би її порядок. Зокрема, як зазначав нардеп Єгор Чернєв, відповідний документ хочуть внести на розгляд парламенту вже найближчим часом.

Для цього законопроект погоджують з військовими.

Варто зауважити, що президент України Володимир Зеленський нещодавно доручив Міністерству оборони та Генеральному штабу ЗСУ створити новий комплексний план щодо мобілізації в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?