Рада призначила санлікаря Ляшка головою МОЗ
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада призначила санлікаря Ляшка головою МОЗ

Рада призначила санлікаря Ляшка головою МОЗ
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко у четвер, 20 травня, отримав посаду міністра охорони здоров’я за рішенням народних депутатів Верховної Ради.

Джерело: трансляція засідання

Кандидатуру заступника міністра підтримали 224 нардепи від фракції “Слуга народу”, 15 від об’єднання “За майбутнє”, 18 від групи “Довіра” та ще п’ять позафракційних парламентарів.

Сам Ляшко виступив з трибуни в залі пленарних засідань з короткою заявою. По-перше, він склав міністерську присягу після голосування.

“Дякую вам всім за підтримку, не підведу”, - резюмував посадовець.

Звільнення Максима Степанова

У травні було оголошено, що попередній міністр охорони здоров’я провів за 2020 та частку 2021 років роботу, якою невдоволені на різних рівнях влади та в Україні в цілому.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до парламенту з поданням про звільнення Степанова. Голосування з цього приводу відбулося в один день з планами відставки голів Мінекономіки Ігоря Петрашка та Мінінфраструктури Владислава Криклія.

Посадовці прямо дорікали Степанову проваленою антикоронавірусною вакцинацією.

“Максим Степанов прийшов на свою посаду в один із найскладніших часів для української медичної системи. І є багато речей, за які ми точно всі можемо сказати йому дякую. Але є і провалені завдання, які не можна ігнорувати. Перед новим міністром будуть стояти дуже чіткі завдання та жорсткі дедлайни щодо тих речей, які наразі не виконані міністерством, але точно мають бути зроблені якнайшвидше”, - наголосив Шмигаль Пізніше.

Напередодні на засіданні комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримали кандидатуру головного санлікаря у голови МОЗ.

Сам Ляшко тоді оголосив, що хоче вакцинувати повністю до 5 мільйонів громадян за літо — тобто використати необхідні для цього 10 мільйонів вакцин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?