Рада ухвалила закон про збільшення чисельності прикордонників в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада ухвалила закон про збільшення чисельності прикордонників в Україні

прикордонник

Рада ухвалила закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби України на 15 тисяч військовослужбовців.

В Україні збільшать чисельність прикордонників

Верховна Рада проголосувала в цілому за урядовий законопроєкт № 11091 про збільшення чисельності Державної прикордонної служби України на 15 тисяч військовослужбовців.

Народний депутат фракції “Голос” Ярослав Железняк повідомив, що документ підтримали 327 парламентарів.

Таким чином, загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України зросте до 75 тисяч людей, зокрема до 67 тисяч військовослужбовців.

Що відомо про законопроєкт про збільшення кількості прикордонників

Кабінет міністрів подав законопроект у березні.

Як заявив постійний представник уряду у Верховній раді Тарас Мельничук, він пов'язаний з нагальною необхідністю формування та нарощування бойових резервів Держприкордонслужби у складі Сил оборони і забезпечення готовності Держприкордонслужби в повоєнний період узяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних кордонах.

За його словами, також збільшення пов'язане з адекватним реагуванням наявними силами і засобами Держприкордонслужби на актуальні та потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив про плани збільшити кількість прикордонних військ.

Будемо збільшувати чисельність прикордонних військ — і з огляду на поточні завдання захисту від російської агресії, і в розрахунку на довготривалий захист кордонів нашої держави після цієї війни, — зазначив Володимир Зеленський .

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?