Рада відправила у відставку міністра молоді і спорту Гутцайта
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада відправила у відставку міністра молоді і спорту Гутцайта

Вадим Гутцайт

9 листопада Верховна Рада проголосувала за відставку міністра молоді і спорту Вадима Гутцайта. Напередодні він написав заяву про звільнення.

Депутати підтримали відставку Вадима Гутцайта

За відставку міністра проголосувало 243 нардепи, ще 3 проголосували проти, утримались - 7, не голосували - 62.

Очільник Верховної Ради Руслан Стефанчук 8 листопада на своїх сторінках у соціальних мережах опублікував заяву Гутцайта про відставку.

Пізніше Гутцайт прокоментував свою заяву:

Скоро майже рік як я перебуваю на посадах Міністра молоді та спорту України та Президента Національного олімпійського комітету України. За цей рік було багато маніпулювань стосовно моїх повноважень, ухвалених рішень та поєднання цих посад. Сьогодні я прийняв рішення про відставку з посади Міністра молоді та спорту України та планую зосередитись на роботі в Національному олімпійському комітеті України.

Що відомо про Вадима Гутцайта

Вадим Гутцайт — професійний спортсмен, фехтувальник-шабліст, олімпійський чемпіон 1992 року, суддя міжнародної категорії.

У 2017 році він очолив Федерацію фехтування України, а в 2018 році — департамент молоді та спорту КМДА.

На позачергових парламентських виборах 2019 року Гутцайт балотувався від партії "Слуга народу", у новому уряді його призначили на посаду посаду міністра молоді та спорту.

У 2022 році Гутцайт бувобраний президентом Національного олімпійського комітету України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?