Радник Байдена озвучив позицію США щодо можливого звільнення Залужного
Категорія
Політика
Дата публікації

Радник Байдена озвучив позицію США щодо можливого звільнення Залужного

Джейк Салліван
Джерело:  CBS News

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван на тлі суперечливих повідомлень про те, що президент Володимир Зеленський планує звільнити головнокомандувача ЗСУ, сказав, що кадрові рішення в українській армії залежать лише від українського керівництва.

США не втручаються у кадрові рішення України

У Саллівана в ефірі інтерв’ю Face the Nation запитали, чи поінформувала влада України Білий дім про те, що головнокомандувача армії України Валерія Залужного буде звільнено, і чи вплине це на успіх війни.

Кадрові рішення в Збройних силах України – це питання української влади. Це не те, у що уряд США має втручатися так чи інакше. Тому ми залишилися осторонь цього набору кадрових рішень.

Салліван зазначив, що це суверенне право України і право президента України приймати свої кадрові рішення.

Ми чітко дали зрозуміти, що ми просто не збираємося вплутуватися в це конкретне рішення. Ми це вказали безпосередньо українцям.

Чи планує Зеленський звільнити Залужного

2 лютого The Washington Post із посиланням на двох анонімних осіб повідомило, що Україна поінформувала Білий дім про те, що президент Володимир Зеленський вирішив звільнити генерала Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України.

29 січня кілька депутатів та ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомила, що Залужного можуть звільнити. Міноборони України оприлюднило офіційну заяву, що це неправда.

Шановні журналісти, одразу відповідаємо всім: Ні, це неправда.

Це також підтвердив у коментарі ЗМІ речник президента Сергій Никифоров.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?