Ракетна атака РФ. Кулеба назвав 5 кроків, які Захід може зробити у відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Ракетна атака РФ. Кулеба назвав 5 кроків, які Захід може зробити у відповідь

Дмитро Кулеба
Київ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба очікує на реакцію та рішучі заходи західних країн у відповідь на нову масовану російську атаку.

Кулеба відреагував на атаку РФ

Путін посилює терор проти України. Сьогодні був уже другий масований ракетний удар всього за чотири дні. Пошкоджено цивільну інфраструктуру; людей, у тому числі дітей, було поранено та вбито.

Кулеба сказав, що Україна очікує, що всі держави рішуче засудять атаку і вживуть рішучих заходів. Він навів п’ять кроків, які можна зробити прямо зараз:

  1. Прискорити постачання в Україну додаткових систем ППО та боєприпасів;

  2. Забезпечити Україну бойовими безпілотниками всіх типів;

  3. Забезпечити Україну ракетами дальності 300 км+;

  4. Схвалити використання заморожених російських активів для допомоги Україні;

  5. Ізолювати російських дипломатів у відповідних столицях та міжнародних організаціях.

Терористичний режим у Москві має усвідомити, що міжнародна спільнота не буде заплющувати очі на вбивства мирних жителів та руйнування цивільної інфраструктури в Україні.

Ракетна атака 2 січня

Зранку російські окупанти атакували Україну 83 ракетами, сили ППО знищили 72 повітряні цілі.

Зокрема вдалося збити 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 3 із 3 крилатих ракет "Калібр".

Атака була спрямована проти Києва та Харкова. У столиці загинуло 2 людини та 43 постраждало. Пожежі зафіксовано у 8 районах. У Солом’янському районі відбулася пожежа у двох багатоповерхових житлових будинках.

У Київській області 2 людини загинули, ще 11 поранені, зокрема 1 дитина.

Харків атакували «Іскандерами», руйнувань зазнали близько 25 об’єктів цивільної інфраструктури та багатоповерхових будівель Постраждали 45 цивільних, одна людина загинула.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?