Ракетний удар по аеродрому окупантів Бельбек у Криму. З'явилися перші супутникові знімки
Категорія
Події
Дата публікації

Ракетний удар по аеродрому окупантів Бельбек у Криму. З'явилися перші супутникові знімки

Аеродром Бельбек
Джерело:  online.ua

Знімки зроблені над аеродромом Бельбек в окупованому Криму 16 травня, після двох днів ракетних ударів у цьому районі.

Наслідки нещодавніх влучань по аеродрому Бельбек в Криму — супутникові знімки

На супутникових знімках зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що МіГ-31 і один Су-27 були повністю знищені.

Ступінь пошкодження та кількість пошкоджених літаків точно визначити складно, оскільки для порівняння доступний лише знімок за 1 травня. 

Українські джерела неофіційно писали про втрату Росією трьох літаків. 

На знімках також видно, що повністю згорів склад паливно-мастильних матеріалів аеродрому.

Розслідувач The New York Times Крістіан Тріберт опублікував високоякісні знімки наслідків атаки на аеродром Бельбек в окупованому Криму.

Тріберт припускає, що два МіГ-31 і один Су-27 були повністю знищені, а один МіГ-29 — пошкоджено.  Також підтверджується ураження цистерн з пально-мастильними матеріалами.

Що відомо про вибухи на аеродромі Бельбек

15 травня в окупованому Севастополі лунали потужні вибухи. Росіяни заявили, що нібито відбили ракетну атаку в районі аеродрому Бельбек.

Як заявляляв окупаційний голова Севастополя Михайло Развожаєва, у Севастополі нібито працювало ППО. А всі екстрені служби були приведені в стан бойової готовності.

Також російські Telegram-канали повідомляли про те, що рух транспорту по Кримському мосту перекрито.

Згодом Развожаєв заявив, що російське ППО нібито збило 10 ракет над акваторією і в районі аеродрому "Бельбек". Пізніше він повідомив, що рятувальники ніби то загасили загоряння від падіння уламків в районі села Полюшко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?