Рамштайн-22. США проведуть чергове засідання щодо військової підтримки України
Категорія
Політика
Дата публікації

Рамштайн-22. США проведуть чергове засідання щодо військової підтримки України

Остін та Умєров
Джерело:  Голос Америки

США 20 травня запрошують партнерів на онлайн-зустріч у форматі "Рамштайн", щоб обговорити військову допомогу Україні. 

Рамштайн-22: що обговорюватимуть союзники України

Засідання у форматі "Рамштайн" відбудеться під головуванням міністра оборони США Ллойда Остіна та голови Об'єднаних штабів США генерала Чарльза Брауна.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Очікується, що майже 50 країн-учасників формату "Рамштайн" обговорять російську агресію проти України та продовжать тісну співпрацю, щоб надати Україні необхідні засоби для захисту своєї суверенної території.

Як анонсували в Пентагоні, перед початком зустрічі американський міністр оборони виступить з заявою. Планується, що це відбудеться о 15:00 за київським часом.

Засідання у форматі "Рамштайн": що відомо

Це засідання стане вже 22-м за час повномасштабної війни в Україні. Перше засідання у форматі "Рамштайн" відбулося 26 квітня 2022 року. На сьогодні контактна група налічує майже 50 учасників з усього світу.

На минулій зустрічі, яка відбулася наприкінці квітня, країни обговорювали постачання Україні ракет ATACMS та артилерійських снарядів.

Напередодні 22-ї зустрічі у форматі "Рамштайн" держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення 2 млрд доларів Україні для закупівлі зброї.

США нададуть Україні допомоги на суму 2 млрд дол

Новий транш допомоги від США буде використано для підсилення української армії.

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу з главою МЗС Дмитром Кулебою 15 травня у Києві.

Ми маємо додаткову допомогу, і ця допомога вже доставляється до України. Хочу оголосити, що ми надамо додаткові 2 млрд доларів фінансової та військової допомоги.

Як зазначив держсекретар США, кошти будуть виділені через фонд оборонної промисловості. Це допоможе Україні закупити необхідне озброєння, а також це буде інвестицією у військово-промисловий комплекс України.

Блінкен додав, що кошти з нового пакету фінансової допомоги також можуть бути направлені на закупівлю зброї в інших країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?