Рейдів в окупований Крим було більше, ніж публічно повідомляли — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Рейдів в окупований Крим було більше, ніж публічно повідомляли — ГУР

Андрій Юсов

Українські війська проводили більше рейдів у Крим, ніж офіційно повідомлялося. У ГУР зазначають, що такі операції припиняти не будуть.

Українських рейдів в Крим буде більше

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону сказав, що українські війська продовжать рейди в Крим, тому що це допомагає отримати важливу інформацію.

Є публічна інформація про декілька рейдів. Насправді їх було більше, але про не всі деталі ми поки що будемо розкривати. Можна стверджувати, що це точно не останні рейди й операції. Це завжди має комплексний характер.

Він додав, що основна мета таких рейдів — це збір важливої інформації для продовження ураження сил і засобів армії РФ та диверсійні завдання на окупованому півострові.

Рейди ЗСУ в окупований Крим

Нагадаємо, що публічно в ГУР підтвердили лише два рейди у Крим - 24 серпня та 4 жовтня 2023 року.

На День незалежності підрозділ ГУР "Артан" висадився у Криму неподалік Оленівки і Маяка. Між розвідниками й окупантами відбулося бойове зіткнення, під час якого ліквідували 30 окупантів. Українські війська вперше з 2014 року встановили на півострові український прапор.

4 жовтня спецпризначенці підрозділів "Стугни" та "Братства" десантувалися на півострові та вступили в бій з окупантами, які зазнали втрат.

За даними ГУР, українські військові також зазнали втрат, але вони були неспівмірні з російськими. Одного українського розвідника взяли в полон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?