Республіканці обговорили з Трампом пропозицію щодо допомоги Україні в кредит
Категорія
Світ
Дата публікації

Республіканці обговорили з Трампом пропозицію щодо допомоги Україні в кредит

Трамп
Джерело:  The Hill

Група сенаторів від Республіканської партії говорила з експрезидентом США Дональдом Трампом про його пропозицію надавати фінансування Україні у вигляді кредиту.

Що відомо про пропозицію Трампа щодо допомоги Україні в кредит

За словами республіканців, вони звернулися до Трампа з цією ідеєю і поговорили з ним 12 лютого.

Нас була група, і ми обговорювали, щоб зрозуміти, про що він думає, і чи серйозно він до цього ставиться, тому що якщо так, то з'ясуймо, як це зробити, і це була чудова розмова, — заявив сенатор Маркуейн Маллін.

Своєю чергою сенатор Кевін Крамер заявив, що він також говорив із Трампом і кількома членами групи про цю ідею, яка, на його думку, отримує "великий імпульс" і не є "надмірно образливою для одержувачів".

Натомість у лавах Демократичної партії критикують пропозицію Трампа, наголошуючи на тому, що він не президент Сполучених Штатів і у “нього були жахливі ідеї, коли він був президентом Сполучених Штатів”

Зараз його ідеї ще гірші, і той факт, що мої колеги-республіканці все ще дозволяють йому смикати себе за ниточки, є трагічним, — сказав сенатор Кріс Мерфі.

Допомога Україні від США

Торік президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, а також охорону американського кордону.

Республіканці відмовилися підтримувати ініціативу. Вони вимагали більш жорстких заходів з охорони кордонів. Таким чином, допомога Україні стала залежною від позиції членів Республіканської партії.

Нещодавно в Сенаті США почали розглядати законопроект за допомогою України, Ізраїлю та Тайваню без грошей для кордону.

Вже 3 лютого його підтримали сенатори.

Для того, щоб законопроект набув чинності, він ще має пройти Палату представників і підписати президент Джо Байден.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?