РФ атакувала Україну рекордною кількістю "шахедів" — скільки збила ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ атакувала Україну рекордною кількістю "шахедів" — скільки збила ППО

Повітряні Сили ЗСУ
ППО

Окупанти РФ в ніч на 25 листопада випустили по Україні 75 дронів-камікадзе типу "Шахед". Наші сили протиповітряної оборони збили 71 безпілотник.

Повітряні сили озвучили результати своєї роботи

За даними військових, пуски дронів були з двох напрямків: Приморсько-Ахтарськ та району Курської області. Основний напрямок удару - Київ.

Протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київська Сумська, Дніпропетровська Запорізька, Миколаївська, Кіровоградська.

До відбиття атаки залучили зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби.

Військові наголошують, що більшість дронів збили у Київській області. Також у Дніпропетровській області знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив, що на півночі України збили 55 "шахедів". З них 28 "приземлили" мобільні вогневі групи.

За його словами, на Сумському напрямку знищено 7 ударних дронів, на Чернігівському - 4, а на Київському - 17.

Також відомо, що 5 дронів ліквідували у небі Дніпропетровської області, 2 - у Кіровоградській області, по одному - у Миколаївській та Черкаській областях.

Що відомо про атаку РФ на Київ

У Києві та області повітряна тривога тривала понад 6 годин. Зафіксовано падіння уламків у декількох районах міста, зокрема, у Солом'янському, Голосіївському, Печерському та Дніпровському.

За даними мера столиці Віталія Кличка, через обстріл постраждали 5 осіб. Серед них 11-річна дитина. У неї гостра реакція на стрес.

Також у центральній частині Києва через атаку без світла залишилися 77 будинків та 120 установ. Причина - знеструмлення повітряної лінії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?