РФ долучила ще одне судно до будівництва Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ долучила ще одне судно до будівництва Північного потоку-2

РФ долучила ще одне судно до будівництва Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Німецьким журналістам вдалося дізнатися, що до укладання труб для скандального російського газогону "Північний потік - 2" з Росії до Німеччини долучилось ще одне судно.

Джерело:  DW

Що наразі відомо про будівництво "Північного потоку-2"

"Після успішних випробувань російське судно-трубоукладач "Академік Черський" приступило до робіт у територіальних водах Данії, повідомила компанія Nord Stream 2 AG 27 квітня. Тут вже з початку лютого працює інше російське судно-трубоукладач - "Фортуна", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, "Північний потік - 2", яким мають намір щорічно поставляти 55 млрд кубометрів газу з Росії в Німеччину, побудували вже майже повністю.

Представники Nord Stream 2 AG звертають увагу на те, що станом на кінець березня було укладено 95 % газопровідної магістралі, залишилося прокласти лише 93 кілометри труб в данських водах і 28 кілометрів труб - в німецьких.

"Академік Черський" на початку березня покинув порт в Вісмарі, де був переобладнаний, і після випробувань в районі Калінінграда попрямував в кінці березня в територіальні води Данії для подальшої підготовки до робіт", - зазначає видання.

Що важливо розуміти, швейцарські трубоукладчики припинили співпрацю з Nord Stream 2 AG в кінці 2019 року через можливі нові санкції з боку команди очільника Білого дому Джо Байдена.

Укладання труб для "Північного потоку - 2" призупинилося майже на рік. В кінці 2020 року "Фортуна" проклала ділянку газопроводу в німецьких водах.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Піісля цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?