РФ маніпулює даними щодо свого літнього наступу — ЦПД
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ маніпулює даними щодо свого літнього наступу — ЦПД

Центр протидії дезінформації
рф

Російська пропаганда навмисно "вкидує" ІПСО про ймовірний "наступ" окупантів на Харків, Херсон, Суми чи Київ.

Що кажуть в РФ щодо літнього наступу

Зараз цивільних взагалі обробляють оцими "іпсохами". Вони промацують не лише фронт, вони промацують реакцію населення на певні речі. Вкидають про Харків, про наступ, про оточення, — сказав Коваленко.

Він нагадав про фейкові повідомлення від ДСНС про "евакуація з Харкова", які виявилися ворожою ІПСО. Схожі фейки закидали для жителів Чернігова, Сум, Києва.

На думку керівника ЦПД, такими "вкидами" росіяни хочуть призвести до того, щоб якнайбільше людей виїхало з міст і була паніка.

І таким чином вони розмивають сприйняття: люди не розуміють, а звідки ж вони наступатимуть. З іншого боку, ось ця залізниця... яку вони тягнуть до Криму, південна і там... вони також створюють певне бачення для наших військових, що вони можуть і там десь накопичити... Але, звісно ж, основний удар, особисто як я бачу, його буде завдано все ж таки — Вугледар, Часів Яр, Краматорськ і Куп'янський напрямок, — підсумував Андрій Коваленко.

Що відомо про обстановку у Харкові

За словами очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, моніторинг ситуації ведеться практично постійно, аби можливо було оперативного відреагувати на виклики.

Ми наразі не бачимо тих штурмових військ Російської Федерації, якими б вони могли б спробувати відкрити ще новий фронт або на півночі, або на північно-східному напрямку, або на північно-західному напрямку — на стику областей Сумської та Харківської, — сказав Синєгубов.

Чутки про можливий наступ Російської Федерації на Харків Синєгубов назвав маніпуляціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?