РФ може готуватися до оточення Харкова. ЗМІ розкрили новий план Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ може готуватися до оточення Харкова. ЗМІ розкрили новий план Путіна

рф
Джерело:  Верстка

Міноборони РФ хоче набрати у війська 300 тис. чоловік для наступу на Харків і його оточення.

Що відомо про плани окупантів щодо захоплення Харкова

Про це повідомляє "Верстка" з посиланням на чотири джерела, близькі до адміністрації президента і в міноборони РФ.

Наступний за планом — Харків, зі збереженням міста. А це можливо тільки в разі оточення. Не вистачає 300 тисяч "рил". Тому все вже готово до мобілізації 2.0, — сказало джерело у внутрішньополітичному блоці АП РФ.

Зазначається, що на фронт можуть насильно відправити резервістів, "загнати на контракт" строковиків, а також мобілізувати росіян, які зараз у запасі.

Осаджувати найбільше місто на сході України — Харків — відправлять тих, хто зараз "прикриває" кордони від обстрілів ЗСУ під Бєлгородом і Курськом.

А їх змінять строковики — без місяця дембеля та резервісти, — сказано в публікації.

У кількох військкоматах і держструктурах у Москві "Верстці" підтвердили, що наразі займаються підготовкою "броней" від мобілізації. Також джерела в міноборони розповіли ресурсу про підготовку зборів, за підсумками яких щонайменше частину "запасників" хочуть мобілізувати або примусити підписати контракт і відправити воювати в Україну.

Ідея примушувати підписувати контракт "не миттям так катанням" пов'язана з тим, що потік охочих поїхати воювати з Україною вичерпується. Порівняно з початком 2023 року, коли, за словами Шойгу, міноборони отримало приблизно 400 тис. нових солдатів, темпи набору сильно знизилися, — ідеться в статті.

Атака окупантів на Україну

У ніч на 22 березня армія РФ здійснила проти України масовану атаку. Харків також опинився під "вогнем". Мер міста Ігор Терехов повідомив, що пролунало приблизно 15 вибухів, є проблеми зі світлом, сталися пожежі.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов також повідомив про влучання в об'єкти критичної інфраструктури. Пізніше стало відомо, що через знеструмлення насосних підстанцій у місті спостерігаються проблеми з водопостачанням.

Станом на ранок, у Харкові було все знеструмлено. На маршрути не вийшов електротранспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?