РФ назвала умови обміну полонених захисників Маріуполя
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ назвала умови обміну полонених захисників Маріуполя

РФ назвала умови обміну полонених захисників Маріуполя
Джерело:  online.ua

Заступник голови МЗС РФ Андрій Руденко заявив, що обмін військовополоненими з Україною, включаючі захисників Маріуполя, зможе відбутись тільки після проведення судового процесу над українськими військовими.

Джерело: "ТАСС"

Окупанти готуються судити полонених українських військових 

Всі речі будемо розглядати після того, як полонені будуть відповідним чином засуджені, винесено вирок, тоді можуть бути якісь інші кроки. До цього всі розмови про обмін передчасні, - заявив Руденко.

При цьому Руденко цинічно заявив, що умови, озвучені президентом України Володимиром Зеленським щодо проведення переговорів є "неконструктивними".

Заяву Зеленського про готовність повернутися до переговорів лише у разі повернення російських військ на позиції 24 лютого не можна назвати конструктивною, - нахабно заявив представник МЗС РФ.

За словами радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, за три місяці війни в Маріуполі загинули щонайменше 22 тис людей, а місто перетворилось на привид.

За його словами, цифра у 22 тисячі осіб основана на численних контактах, які він та інші чиновники мерії продовжують підтримувати з офіційними особами, що знаходяться в місті. На думку Андрющенка, реальна цифра може бути набагато вище.

Він заявив, що процес перепоховання мертвих ускладнюється тим, що російські офіційні особи наполягають на тому, щоб повернуті тіла були доставлені в морг. При цьому росіяни вимагають від родичів або інших осіб, які хочуть забрати тіло на перепоховання записати відео і заявити, що покійний був убитий українськими військовими.

За словами Андрющенка, Маріуполь відкинутий у середньовіччя.

У місті абсолютно темно. Єдине світло - від російських військ і російських патрулів. Всюди запах смерті і запах вогню, - зазначає Андрющенко.

Фото - facebook.com/iryna.barda

За його словами, місто охоплене гуманітарною катастрофою і майже відрізане від навколішнього світу.

 При цьому мобільний зв'язок тільки починає відновлюватися.

За його словами, жителі не можуть вільно пересуватися: для будь-якого переміщення по місту потрібні спеціальні перепустки, а система фільтрації не дозволяє їм повністю покинути місто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?