РФ незаконно утримує адвоката Скибуна як військовополоненого понад 20 місяців — фотодоказ
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ незаконно утримує адвоката Скибуна як військовополоненого понад 20 місяців — фотодоказ

Роман Скибун
Джерело:  Макс Колесніков

Український захисник Максим Колесніков, який провів у російському полоні 10 місяців, упізнав з російських фото цивільного українця Романа Скибуна, адвоката з Київщини. Чоловіка вже 20 місяців тримають у заручниках як військовополоненого.

Українські цивільні в заручниках Росії

Макс Колесніков опублікував фото українського адвоката Романа Скибуна, який з березня 2022 року перебуває у російському полоні.

Захоплений росіянами в заручники 7 березня 2022 року в Макарові, коли підʼїхав на блокпост росіян на велосипеді, щоб вмовити не обстрілювати мирних мешканців міста. Я провів з ним в одній камері 10 місяців.

Безвинна цивільна людина сидить в нелюдських умовах російських тюрем вже двадцять місяців. Таких цивільних заручників - тисячі. В той самий час, як Роман знаходиться в концтаборі, російський міністр лавров виступає на засіданні Організації по безпеці і співробітництву в Європі.

Колесніков підкреслив, що цивільних не мають обмінювати.

Цивільних не мають обмінювати. Вони не полонені. Їх мають відпустити

У РФ відвідали українських полонених

30 листопада Офіс омбудсмана Дмитра Лубінця повідомив, що в РФ відвідали 119 українських захисників, які нині перебувають у полоні. Це зробили через взаємні домовленості Офісів Уповноваженого в Україні та РФ.

Українська сторона відвідала таку ж кількість російських військових, які перебувають у полоні на території України.

Працівники Офісу омбудсмана поспілкувалися з російськими полоненими, а росіяни з українськими захисниками.

З їх слів, медичну допомогу вони також надають і була можливість здійснити телефонні дзвінки родичам. Полонені українські воїни записали відеозвернення рідним, які невдовзі передадуть адресатам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?