РФ перекидає танки до кордону з Україною — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ перекидає танки до кордону з Україною — Bloomberg

РФ перекидає танки до кордону з Україною — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Іноземні журналісти оприлюднили нові дані, які підтверджують, що Росія стягує танки на полігон "Погоново" у Воронезькій області. Варто звернути увагу на те, що відстань до українського кордону звідти становить близько 250 кілометрів.

Джерело: Bloomberg

Bloomberg: Росія перекидає танки до кордону України

За словами представників оборонно-розвідувальної британської компанії Janes, їм вдалося зафіксувати батальйон танків у Воронезькій області. Вони також наголосили, що перекидання танків там триває щонайменше з 7 листопада.

Не можна також не згадати про те, що наприкінці жовтня російські війська перекинули танки в Брянську та Курську області, які теж межують з нашою країною.

"Теперішні дії Росії відрізняються від подій весни 2021 року, коли Кремль відкрито стягував війська до кордону. Тепер танки Т-80У перевозять вночі. Ймовірно, такі махінації здійснюють елітні наземні спецпідрозділи", - йдеться в повідомленні видання.

На переконання британських розвідників, такі дії російської армії націлені не лише на залякування, а й на створення активної загрози.

Що відомо про концентрацію військ РФ біля українського кордону

Як уже згадувалося раніше, нещодавно декілька західних медіа, зокрема Politico та The Washington Post опублікували дані, які підтверджують концентрацію Росією військ та військової техніки на кордоні з Україною.

Однак цю інформацію спростували в українському Міноборони та РНБО.

"Йде свідома дезінформація всього суспільства. Скажімо так – те, що вони там пишуть, не відповідає дійсності. На сьогодні це не відповідає дійсності. Ми спостерігаємо за всіма процесами, це дезінформація і нам незрозуміло, для чого вони це роблять",— виступив з коментарем секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Читайте також:

  • Пентагон озвучив екстрене попередження Україні щодо РФ

  • Пєсков повідомив про переговори Путіна з главою ЦРУ стосовно України

  • У Путіна заблокували нормандську зустріч глав МЗС

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?