РФ подвоїла імпорт складника для виробництва снарядів з країн Заходу — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ подвоїла імпорт складника для виробництва снарядів з країн Заходу — WSJ

Снаряди
Джерело:  The Wall Street Journal

Попри санкції, Росія закуповує нітроцелюлозу, яка потрібна виготовлення снарядів, з США, Німеччини та Тайваню через турецьку компанію.

Де Росія купує нітроцелюлозу

Згідно зі звітом Wall Street Journal із посиланням на дані торгівлі, імпорт нітроцелюлози до РФ зріс на 70% у 2022 році.

До середини 2023 року він досяг 3039 тонн, що майже вдвічі перевищує рівень 2021 року. Сама Росія не виготовляє цю речовину у достатній кількості.

Китай збільшив поставки сполуки до Росії після санкцій США та Європейського Союзу, які забороняють будь-який експорт для російської армії.

Але компанії зі США, Німеччини та Тайваню також є серед тих, хто виробляє нітроцелюлозу, що поставляється в Росію за останні два роки.

WSJ зазначає, що майже половина імпорту припадає на невелику турецьку компанію Noy İç Ve Diş Ti̇caret.

До 2021 року Туреччина експортувала менше 1% нітроцелюлози Росії. Однак до середини 2023 року ситуація значно змінилася.

Німецькі дочірні компанії нью-йоркської International Flavors & Fragrances продали щонайменше 80 тонн нітроцелюлози компанії Noy, яка потім відправила матеріал до Росії минулого року.

Глобальний дефіцит нітроцелюлози

WSJ пише, що у світі наразі спостерігається глобальний дефіцит нітроцелюлози, що впливає на виробництво артилерії країн НАТО для України.

Наприклад, Польща вжила заходів для відновлення виробництва нітроцелюлози, щоб задовольнити зростаючий попит на артилерію в цих обставинах.

Нітроцелюлоза в основному використовується в боєприпасах і контролюється суворими правилами міжнародної торгівлі, що зумовлює її виробництво лише у кількох країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?