РФ відправляє недоукомплектовані підрозділи на війну проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ відправляє недоукомплектовані підрозділи на війну проти України

РФ відправляє недоукомплектовані підрозділи на війну проти України
Джерело:  ISW

Військове командування РФ відправляє на фронт недостатньо оснащені та недоукомплектовані підрозділи з оперативного резерву, щоб підтримати штурми на сході України.

Головні тези:

  • Російське військове командування відправляє на фронт недоукомплектовані підрозділи з оперативного резерву для підтримки штурмів на сході України.
  • Аналіз показує, що частини 27-ї мотострілецької дивізії діяли на фронті раніше запланованого терміну, вказуючи на проблеми з укомплектуванням та озброєнням.
  • Експерти вважають, що російські зусилля по розгортанню збройних сил можуть не забезпечити повноцінний оперативний резерв для окупаційної армії на фронті.
  • Раннє розгортання недоукомплектованих підрозділів може свідчити про стратегічні труднощі РФ у підготовці до війни на сході України.
  • Звіт Інституту вивчення війни вказує на недоліки у готовності російської армії до ефективного ведення бойових дій проти України.

Росія створює недоукомплектовані підрозділи з резерву та одразу відправляє на фронт

Російське військове командування, можливо, залучило до бойових дій недостатньо оснащені підрозділи, які спочатку мали діяти як оперативний резерв, можливо, через обмеження російської оборонно-промислової бази (ОПБ) або зусилля, спрямовані на посилення поточних російських шліфувальних атак в Україні, — йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики згадали заяву українського військового оглядача Костянтиця Машовця, який13 липня розповідав, що РФ планує сформувати 27-му мотострілецьку дивізію (2-га загальновійськова армія, Центральний військовий округ) як оперативний резерв Центрального угруповання військ, яке діє на Авдіївському та Торецькому напрямках. У подальшому, на думку експерта, цих солдат могли б відправити на поле бою у разі розвитку контрнаступу ЗСУ на Авдіївському напрямку або російського наступу на Торецькому напрямку.

Однак замість цього росіяни перекинули 433-й мотострілецький полк 27-ї мотострілецької дивізії, який укомплектований деградованими залишками 21-ї мотострілецької бригади, в район на північний захід від Авдіївки до повного відновлення її боєздатності.

При цьому 506-й і 589-й мотострілецькі полки перекинули на Торецький напрямок ще до того, як підрозділи досягли "запланованих термінів".

Українські екперти прогнозували послаблення армії РФ

Ще у березні Машовець казав, що військове командування РФ збиралось оснастити частини 27-ї мотострілецької дивізії лише до 87% від необхідної кількості озброєння та техніки, і планувало підготувати 433-й, 506-й та 598-й мотострілецькі полки до бою наприкінці весни або на початку літа 2024 року.

Зараз же Інститут вивчення війни вперше помітив, що частини 27-ї мотострілецької дивізії діяли під Авдіївкою у квітні 2024 року та під Торецьком на початку липня 2024 року.

Те, що ці полки розгорнули раніше запланованого може свідчити про те, що росіяни відстали від запланованого графіку укомплектування та озброєння і не змогло оснастити ці підрозділи до цільової позначки у 87%.

В ISW раніше вже вказували на те, що російські зусилля з розгортання збройних сил створюють незначну кількість додаткових сил, які не одразу відправляються на фронт як підкріплення для поступового створення оперативних резервів, але навряд чи ці ДШБ здатні повністю забезпечити свої резерви. Аналітики припускають, що раннє розгортання цих підрозділів має на меті підтримати наступальні операції окупаційної армії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?