РФ використовує американську журналістку Ізабель для прокремлівської пропаганди — ЦПД
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ використовує американську журналістку Ізабель для прокремлівської пропаганди — ЦПД

Центр протидії дезінформації
Фіорелла Ізабель

Фіорелла Ізабель у соцмережах висвітлює війну РФ проти України у світлі кремлівської пропаганди. 

Росія продовжує використовувати іноземних журналістів для пропаганди

Як повідомляє ЦПД, американська журналістка Фіорелла Ізабель (Майорка) уже тривалий час проживає у Москві. Пропагандистські медіа називають її американською журналісткою, однак сама вона не приховує, що працює на телеканалі RT. 

Ізабель у соцмережах висвітлює події у світі, зокрема в Україні та на Близькому Сході, у світлі кремлівської пропаганди. 

Стала «зіркою» російських пропагандистських ЗМІ у 2023 році, коли розпочала свою діяльність на ТОТ. Тоді ж поширювала наративи кремлівської пропаганди про війну як «боротьбу РФ зі світовим злом» та просувала тезу про «руку США» у діях української влади. 

Окрім цього вона на свою англомовну аудиторію поширює заклики відмовитися від допомоги Україні, мовляв, це єдиний спосіб зупинити війну.

Росія розпочала інформаційну операцію "Перун"

У межах цієї операції РФ планує залучити іноземних журналістів, медійних осіб та блогерів для виправдання агресії проти України та висвітлення ситуації довкола України з вигідних для Кремля позицій.

Раніше американський ведучий Такер Карлсон взяв перше інтервʼю як західний журналіст в російського президента Володимира Путіна. Воно триває понад дві години.

Такер Карлсон — американський журналіст, який відомий своєю активною проросійською позицією.

Він був ведучим програми "Такер Карлсон сьогодні ввечері" на телеканалі "Fox News" з 2016 по 2023 рік, але у квітні минулого року його звільнили без офіційного пояснення з боку роботодавця.

Як згодом заявила редакція CNN, "Карлсон був головним пропагандистом теорій змови та радикальної риторики на телеканалі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?