РФ запустила 63 "Кинджали" з початку війни — Повітряні сили
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ запустила 63 "Кинджали" з початку війни — Повітряні сили

Ракета

Росія з початку повномасштабної війни випустила по Україні 63 аеробалістичні ракети "Кинджал". Україна збила 25 таких ракет.

Скільки "Кинджалів" запустила РФ з початку війни і скільки збили

Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, починаючи з 4 травня 2023 року Україна збила 25 ракет “Кинджалів”. Всього Росія запустила 63 таких ракет з початку повномасштабного вторгнення.

Саме тоді ми з весни минулого року отримали Patriоt і отримали можливість знищувати аеробалістичні ракети, - заявив речник.

Також Ігнат прокоментував відео, яке було знято під час масованої ракетної атаки на Київ. На кадрах одна з ракет ворога впала у Дніпро. Він зазначив, що поки не підтверджено, що це був "Кинджал".

То могло упасти будь-що. Тому можна буде сказати, що це за тип, коли його побачиш, - додав він.

Варто зазначити, що МіГ-31К є носієм аеробалістичної ракети "Кинджал". Цю ракету важко збивати через її траєкторію руху. До весни 2023 року українські військові не збивали "Кинджали". Проте у травні сили ППО вперше знищили російський "Кинджал" за допомогою комплексу Patriot, який надали Україні партнери.

Масштабний обстріл України 2 січня

Нагадаємо, російські окупанти 2 січня повторили масштабний обстріл, як 29 грудня. Під ударом були Київ та Харків. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що сили ППО збили 72 ракети, у тому числі всі 10 "Кинджалів".

У Харкові було зафіксовано три влучання ракет у Шевченківському районі. У Києві була значно пошкоджена багатоповерхівка у Солом'янькому район.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?