РФ змінила тактику ракетних атак по Україні через страх F-16 — британська розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ змінила тактику ракетних атак по Україні через страх F-16 — британська розвідка

Міноборони Британії
f-16

Росія останніми тижнями почала завдавати ударів по українських аеродромах, побоюючись прибуття винищувачів F-16.

Головні тези:

  • Російська дальня авіація змінила фокус ударів на українські авіабази через страх від можливого застосування винищувачів F-16.
  • Українські атаки на об'єкти в Криму призвели до знищення критичних елементів комплексів С-300 та С-400, що стимулює Росію до захисту своїх активів.
  • Прибуття винищувачів F-16 до України влітку створить нові можливості для захисту Харкова від російських ударів.
  • Нідерланди та Данія дозволили використовувати F-16 проти російських літаків навіть у повітряному просторі РФ, розширюючи оборонні можливості України.

Яка нова тактика ракетних ударів РФ по Україні

Як зазначається у зведенні, протягом червня 2024 року російські ВПС продовжували чинити тиск на лінію фронту в Україні за допомогою тактичної авіації, тоді як дрони-камікадзе продовжували завдавати ударів по більш глибоко розташованій інфраструктурі та військовим об'єктам.

Однак у період з 12 по 18 червня російська дальня авіація переключила фокус своїх ударів крилатими ракетами на українські авіабази, що майже напевно викликано успіхами української ППО, але також, ймовірно, наголошує на занепокоєнні Росії з приводу майбутнього застосування винищувачів F-16.

За даними британської розвідки, серія скоординованих українських атак по об'єктах у Криму призвела до знищення критично важливих елементів російських ракетних комплексів класу "земля-повітря" С-300 та С-400. Ці успіхи наголошують на спробі Росії захистити свої активи в Криму, незважаючи на значні економічні витрати на протиповітряну оборону.

Подальші успішні атаки України на російські аеродроми, такі як Моздок, Актюбінськ, а останнім часом і Морозовськ, ймовірно, змусили Росію продовжувати політику розосередження авіабазування далі від лінії фронту.

Це майже напевно призведе до збільшення виснаження літака та екіпажу зі збільшенням часу вильоту. Можливо, саме з цим пов'язана випадкова втрата винищувача-бомбардувальника Су-34 у Північній Осетії на півдні Росії 12 червня, — зазначають у Міноборони Британії.

Прибуття F-16 в Україну

Перші літаки F-16 прибудуть до України вже влітку.

За даними The Guardian, винищувачі захищатимуть Харків від російських ударів, оскільки Росія широко використовувала КАБи, запускаючи бомби з літаків, що залишаються у російському повітряному просторі.

Нідерланди і Данія дозволили Україні використовувати F-16 проти російських літаків, навіть якщо вони знаходяться у повітряному просторі РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?