РФ звинуватила Україну в атаці на російську платіжну систему "Мир"
Категорія
Події
Дата публікації

РФ звинуватила Україну в атаці на російську платіжну систему "Мир"

Хакери
Джерело:  online.ua

У роботі російської «Національної системи платіжних карток» (НСПК), оператора російської платіжної системи «Мир», стався масштабний збій. 

Головні тези:

  • Російська платіжна система «Мир» зазнала масштабного збою у роботі через DDoS-атаку.
  • Україну звинуватили у проведенні атаки на платіжну систему РФ, що призвело до проблем з проведенням платежів та переказами.
  • Користувачі у Москві та інших регіонах Росії стикаються з труднощами при використанні банківських карток через збій у роботі системи.

У збої роботи платіжної системи РФ “Мир” звинуватили IT-армію України

Про це повідомила редакція видання Forbes у Росії. Видання ніби то посилається на дані сайту “Downdetector.su”, який відстежує повідомлення користувачів про збої у роботі електронних сервісів.

За даними джерел видання у двох російських компаніях у сфері кібербезпеки, причиною збою є DDoS-атака на російський фінансовий сектор.

Інформація Forbes

Атака 100%, причому це справа рук IT-армії України, — зазначив співрозмовник у російській галузі інформаційної безпеки.

Більшість скарг (40%) надходить із Москви та Підмосков'я. Про проблеми також повідомляють користувачі в Петербурзі та Ленінградській області (13%), Новосибірській (5%), Свердловській та Ростовській областях (по 3%).

У більшості користувачів (47%) виникають проблеми з переказами, здійсненням платежів та оплатою рахунків.

Про проблеми із проведенням платежів попереджають і учасники фінансового ринку Росії. Сервіс «ЮKassa» повідомив, що збій «на боці НСПК» фіксується з 10:02 за київським часом. В результаті «платежі з банківських карток можуть не проходити», зазначили в компанії.

У свою чергу, інтернет-провайдер Tritel з окупованого Сімферополя попередив користувачів про збій у роботі карток «Мир» та Системи швидких платежів (СБП).

Сьогодні, 20 червня 2024 року,  стався збій у роботі НСПК — через це платежі з банківських карток і через СБП можуть не проходити, — повідомили в компанії.

Згодом у системі платіжних карток підтвердили DDoS-атаку на свою інфраструктуру, але запевнили, що система працює у штатному режимі.

У Telegram стався масштабний збій

Зазначається, що популярний месенджер не може підключитись до мережі і через це користувачі втратили можливість відправляти повідомлення та розміщувати контент.

За інформацією аналітиків сервісу Downdetector, про проблеми із роботою Telegram вже повідомили близько 30 тис користувачів.

  • 67% скаржаться на проблеми з інтернет-з'єднанням;

  • 30% — на проблеми з застосунком;

  • 2% — на проблеми під час входу;

  • 1% — на проблеми з відправкою повідомлень.

Підкреслюється, що найбільша кількість скарг надходить від користувачів зі США, однак проблеми із використанням застосунку спостерігаються і в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?