Rheinmetall підписав рекордний контракт на артснаряди. Скільки отримає Україна
Категорія
Світ
Дата публікації

Rheinmetall підписав рекордний контракт на артснаряди. Скільки отримає Україна

Снаряди
Джерело:  Rheinmetall

Німецький оборонний концерн Rheinmetall 20 червня повідомив про підписання рекордного замовлення на постачання 155-мм артилерійських снарядів від Бундесверу. Частину боєприпасів призначено для України.

Головні тези:

  • Rheinmetall підписав рекордний контракт на постачання артилерійських снарядів для Бундесверу, включно з підтримкою України у захисті від росіян.
  • Німеччина отримає 200 тис додаткових снарядів, спрямованих на поповнення армійських складів.
  • Постачання боєприпасів заплановано на початок 2025 року, іншими учасниками угоди є Нідерланди, Естонія та Данія.
  • Компанія Rheinmetall відзначає різке збільшення замовлень під час підтримки України у захисті від російської агресії.
  • Снаряди для України стають однією з ключових потреб українських захисників у боротьбі з російськими військами, що вторглися на територію країни.

Rheinmetall підписав контракт на 8,5 млрд євро

Як зазначили в компанії, контракт на загальну суму до 8,5 млрд євро підписали глава Федерального відомства Бундесверу з обладнання, інформаційних технологій та підтримки в експлуатації Аннет Лехнігк-Емден та представники Rheinmetall.

Про це повідомляє пресслужба Rheinmetall.

У компанії додали, що головною метою замовлення є поповнення запасів Бундесверу та його союзників, а також підтримка України у захисті від росіян.

Старт постачання боєприпасів заплановано на початок 2025 року. Основним замовником стане Німеччина. Брати участь у замовленні будуть Нідерланди, Естонія та Данія.

Ми раді найбільшому замовленню в новітній історії нашої компанії. Цей великомасштабний рамковий контракт підкреслює провідну роль Rheinmetall як постачальника боєприпасів у Німеччині та наше становище найбільшого у світі виробника артилерійських боєприпасів, — заявив гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер.

Німеччина різко збільшить замовлення артснарядів у Rheinmetall

Як зазначається, Німеччина планує отримати 200 тис додаткових 155-мм артилерійських снарядів вартістю близько 880 млн євро в рамках рамкової угоди з оборонною компанією.

Німецька армія вже погодилася на угоду вартістю 1,2 млрд євро на кілька сотень тисяч снарядів, запалів і зарядів.

Нові снаряди призначені для поповнення армійських складів, оскільки Німеччина допомагає постачати зброю Україні, яка бореться з російськими військовими, що вторглися у 2022 році.

У той час як західні уряди посилюють свої армії та поповнюють запаси після постачання зброї Києву, компанія Rheinmetall, чия ринкова вартість зросла більш ніж у чотири рази з початку війни в Україні, бачить різке збільшення замовлень.

Розміщуючи замовлення, Міністерство оборони Німеччини також хоче гарантувати, що Rheinmetall зможе встановити нову виробничу лінію в центральнонімецькому місті Унтерлюсс.

Снаряди для України

Зазначимо, що снаряди для артилерії, яку передали країни Заходу, є однією з основних потреб українських захисників.

За допомогою артилерії у бійців ЗСУ є можливість стримувати спроби наступу росіян, які мають перевагу у живій силі та техніці.

Зокрема, снаряди Україні вже передають у рамках ініціативи Чехії, яка закуповує їх у третіх країнах. Очікується, що українські воїни отримають сотні тисяч снарядів до кінця року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?