Рішення щодо початку переговорів з Україною щодо вступу у ЄС є мотивацією — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Рішення щодо початку переговорів з Україною щодо вступу у ЄС є мотивацією — Зеленський

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

За словами президента Володимира Зеленського, рішення Брюсселя щодо початку переговорів відносно вступу України до ЄС покликані мотивувати українців. 

Що відомо стосовно рішення про початок переговорів з Україною щодо вступу у ЄС

Що стосується рішення у грудні. Я б хотів, щоб ми всі були дуже конкретними особливо в час війни в Україні та Європі. Хотілося б щоб звернули увагу що ми країна у війні. І для нас рішення у грудні - це мотиваційне рішення, мобілізаційне рішення, - зазначив Зеленський.

Він переконаний, що рішення щодо початку переговорів про вступ покликане допомогти українцям зберегти віру у справедливість та захист спільних із європейськими цінностей.

Це не значить що нам щось подарують. Ні. Є конкретика і сім рекомендацій, які ми повинні, якби нам складно не було, виконувати. І ми маємо прогрес на шляху виконання всіх рекомендацій. Ми виконаємо всі сім рекомендацій. На сьогодні ми готові, - попереджає Зеленський.

Зеленський щодо проблем із Угорщиною

Президент підкреслив, що наразі Україні важливо виконати всі рекомендації Єврокомісії на шляху до членства у ЄС, а заяви керівництва Угорщини стосовно цього не можна вважати не вирішуваною проблемою.

Ще немає проблеми глобальної. Я вважаю, що слоном в кімнаті може бути будь-хто, залежить від багатьох речей, - зазначив глава держави.

Таким чином Зеленський прокоментував питання стосовно Угорщини, яка може блокувати початок переговорів для вступу України в ЄС.

Найголовніше нам себе вести як люди й виконувати все на тому шляху, який заплановано. Є 7 рекомендацій. Ми повинні їх повністю зробити, щоб до нас не було жодних питань, жодних можливостей сказати, що "Україна щось не виконала, - підкреслив президент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?