Різдвяна ялинка у космосі. NASA показало незвичайну туманність — фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Різдвяна ялинка у космосі. NASA показало незвичайну туманність — фото

NASA
NASA

Cкупчення молодих зірок у галактиці Чумацький Шлях утворює форму, схожу на прикрашену різдвяну ялинку.

NASA показала різдвяну ялинку у космосі

Скупчення молодих зірок NGC 2264 віком від одного до п’яти мільйонів років знаходиться у нашому Чумацькому Шляху приблизно за 2500 світлових років від Землі.

У NASA кажуть, що NGC 2264 має зірки як менші, так і більші за Сонце. Деякі з них мають масу менше десятої маси Сонця, а інші - близько семи сонячних.

Сині та білі вогні — це молоді зірки, які випромінюють рентгенівське випромінювання, виявлене рентгенівською обсерваторією NASA Chandra.

Оптичні дані з 0,9-метрового телескопа Національного наукового фонду WIYN на Кітт-Пік показують газ у туманності зеленим кольором, що нагадує «голки» дерева.

Зображення було повернуто за годинниковою стрілкою приблизно на 160 градусів від астрономічного стандарту Півночі, щоб здавалося, що верхівка дерева спрямована до вгору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?