Різдвяні богослужіння ПЦУ та УГКЦ 24 та 25 грудня — де та коли дивитися онлайн
Категорія
Культура
Дата публікації

Різдвяні богослужіння ПЦУ та УГКЦ 24 та 25 грудня — де та коли дивитися онлайн

Різдво
Джерело:  Суспільне

25 грудня в Україні вперше святкуватимуть Різдво за новоюліанським календарем. Йдеться про Православну церкву України та Українську греко-католицьку церкву.

Богослужіння ПЦУ 24-25 грудня

24 грудня о 16:45 розпочнеться Всенічне бдіння напередодні свята Різдва Христового у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві. Його очолить митрополит Епіфаній.

25 грудня о 09:00 митрополит Епіфаній проведе Божественну літургію з нагоди свята Різдва Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа в Софійському соборі Києва.

Прямі трансляції богослужінь можна подивитися:

Богослужіння УГКЦ 24-25 грудня

24 грудня об 11:00 — Божественна Літургія.

О 17:00 розпочнеться Велике повечір'я з литією.

25 грудня о 7:00 розпочнеться Різдвяна утреня та Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

11:00 — Божественна Літургія.

18:00 — Велика вечірня.

Перехід на новоюліанський календар

З 1 вересня Православна церква України перейшла на Новоюліанський календар. За таке рішення проголосували більшість делегатів Помісного Собору ПЦУ, що відбувся 27 липня в Софії Київській.

З переходом на новий календар православні християни східного обряду України святкуватимуть Різдво 25 грудня, а не 7 січня, День Святого Миколая — 6 грудня, а не 19 грудня, Водохреще — 6 січня, а не 18 січня, Покрову — 1 жовтня, а не 14 жовтня.

При цьому на Великдень та інші свята, дати яких визначаються за місячним календарем, це рішення не вплине.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?