Робітники влаштували масову бійку під час реконструкції легендарного стадіону у Барселоні ― відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Робітники влаштували масову бійку під час реконструкції легендарного стадіону у Барселоні ― відео

Камп Ноу
Джерело:  Marca

Під час проведення робіт з реконструкції легендарного футбольного стадіону каталонської “Барселони” "Камп Ноу" між будівельниками спалахнула масова бійка. 

Головні тези:

  • Під час реконструкції стадіону Камп Ноу у Барселоні відбулася масова бійка між бригадами будівельників, внаслідок якої поранено шестеро осіб.
  • Будівництво легендарної арени Spotify Camp Nou займе близько 1,5 млрд. євро і має завершитися до сезону 2026/27 року.
  • В разі визнання винною у справі про підкуп суддівського функціонера ФК “Барселона” може стати банкрутом та бути відстороненою від футбольної діяльності.
  • Хосе Марія Енрікес Негрейра, що обвинувачується в хабарництві, може стати причиною зникнення іспанського гранду із футбольної мапи.
  • Якщо суд прийме рішення про провину функціонерів у справі, їм загрожує в'язниця на термін від 3 до 6 років і ФК “Барселона” стане банкрутом.

Що відомо про масову бійку між будівельниками під час реконструкції "Камп Ноу"

Зазначається, що у розпалі конфлікту його учасники почали використовувати палиці, молоти та лопати.

У бійці взяли участь близько 30 осіб, переважно громадян з Румунії та Албанії.

За інформацією джерела, шестеро робітників отримали поранення, а всіх учасників бійки було звільнено.

Реконструкція арени розпочалася влітку минулого року і має завершитися перед сезоном-2026/27.

Каталонський клуб витратить на реконструкцію домашнього стадіону близько 1,5 млрд. євро, а оновлена арена Spotify Camp Nou вміщатиме 105 тисяч глядачів.

Наразі "Барселона" проводить свої домашні матчі на Олімпійському стадіоні імені Луїса Компаніса.

Що відомо про ризик припинення існування ФК “Барселона”

Іспанська "Барселона" опинилася під загрозою зникнення з футбольної мапи в разі визнання винною у справі про підкуп суддівського функціонерв Хосе Марії Енрікеса Негрейри.

Справа Негрейри здатна "поховати" іспанський гранд. "Барсі" загрожуватиме банкрутство в разі негативного для клубу рішення Феміди.

Очільник Слідчого суду міста Барселона Хоакін Агірре визнав злочином виплати "блаугранас" на 7,7 млн євро Негрейрі впродовж багатьох років. Каталонців звинуватили в хабарництві. Такі ж звинувачення висунули самому суддівському функціонеру, його сину та двом екс-президентам "Барселони" — Жозепу Бартомеу та Сандро Роселю.

Тепер доля справи залежатиме від суду присяжних. Якщо провину функціонерів доведуть, то їм світить 3-6 років у в'язниці. Натомість "Барселона" за такого сценарію буде відсторонена від будь-якої футбольної діяльності та стане банкрутом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?